Rønnaug Schei Alsgård og Eirik Rustad var raskest på 1,5 km i UKI-karusellens åpningsløp lørdag.

På bildet til høyre ser vi o-løper Eirik fra Gjerdrum under Råskinnet i fjor, der han vant M19-22 (foto: Kjell Vigestad).

Det var totalt 369 deltagere på Jessheim, 8 flere enn i fjor - til tross for at løpet i år gikk samme dag som Sentrumsløpet . Det var ca 10 varmegrader og ubetydelig vind - med andre ord flotte løpsforhold.

Rønnaug vant åpningsløpet i UKI-karusellen også i fjor, og vår mangedobbelte OL-mester Thomas kunne obeservere at fruen vant nok en gang - nå på en tid 8 sekunder bedre enn i 2009, 5.08 mot 5.16.

Eirik fikk knallhard kamp av kameraten Joakim Aardal, som fikk samme tid som Eirik, 4.19. Joakim vant i fjor på 4.18.

I Ung-karusellen, hvor det ble løpt 600 meter, var Lars Buraas (G15-16) fra Hurdal IL raskest med 1.39, mens Vilde Noraker Alfarrustad (J13-14) satte løyperekord for jentene med 1.53.

Arrangøren skriver på sin hjemmeside:
Gledelig er det også at det stiller opp deltakere fra den yngre garde i UKI-karusellen for funksjonshemmede.
Vi synes det er flott at Ull/Kisa IL tilrettelegger også for de funksjonshemmede i karusellen. Deltagelsen kan naturligvis aldri bli veldig stor i denne klassen, men for den enkelte deltager er det like moro å være med som for de funksjonsfriske som har mange flere konkurrenter rundt seg.