Først kom regnbygene, så kom oppholdet så kom det tunge regnskyllet
Tirsdag 23.mai Oslo: Først kom det noen kraftige regnbyger, så noen timer før løpet stoppet regnet og alt så bra ut. Men 15 minutter før start på det sjette Ryeløpet kom regnet og det kom hardt! Det vedvarte under hele løpet og gjorde at vannet sildret i bekker nedover start.- og målområdet. Etter 1km var det skikkelig gjørmete og flere slet med feste.

Sterke løyperekorder og kanskje deltakerrekord ?
Med tanke på de tøffe forholdene var løyperekordene ekstra sterke.
65 forhåndspåmeldte ble til 130 påmeldte og det var bra for underveis denne tirsdagen regnet det kraftig i Oslo. Heldigvis for arrangørene stoppet regnet opp de siste timene før start slik at forhåpentligvis ikke altfor mange holdt seg unna.
Ny deltakerrekord med 118 på en dag som var mørk og full av regn var ikke dårlig! Når sola skinner over Bygdøy neste år ligger alt til rette for ny og solid deltakerrekord!


Knut Aalien debuterte dobbelt og likte løypa godt
En av de som løp Ryeløpet var Knut Aalien som liker seg godt i løyper på mjukt underlag og han ga berøm til Ryeløpet for å være en fin løype.
Knut debuterte for året når det gjaldt løp på egen hånd (han har løpt 3 stafetter tidligere i år) og i Ryeløpet og var godt fornøyd. Han holdt følge med Carlos de Brito i 4km da fikk Carlos et lite forsprang som han holdt helt inn.
Carlos, som skal løpe Stockhom Marathon om kort tid, var godt fornøyd med løpet.

3 sterke tider i regnet
Begge to løp under den tidligere løyperekorden som BULløperen Abdeslam Naji satte ifjor.
Naji var selv med i årets løp og ble denne gang nr.3 Han løp tre sekunder saktere enn i 2005 men med tanke på forholdene var 16.10 mye sterkere enn 16.07 ifjor.

Anette J. Hunden, Vidar med sterk løyperekord
Fjorårets rekord ble satt av Siri Størmer som trives veldig bra i skogsløp derfor var den nye rekorden av Anette meget imponerende både med tanke på løpsforholdene og at hun tidligere på dagen hadde hatt noe problemer med magen. Hun syntes selv at det ikke var noe kanonløp, mest et greit løp.


RESULTATER på sidene til Rye.

Alle bilder: Heming Leira
Les reportasjen på kondis.no
Dette banneret møtte deg på KONDIS sin stand på Holmenkollstafetten, dette banneret møtte deg på Hadeland Maraton og dette banneret møtte løperne på Ryeløpet.
Dette banneret kommer til å møte kondisjonistene i Norge oftere og oftere.
For som DU gjør: Du leser reportasjen på kondis.no !
Denne helgen brakte kondis.no over 150 bilder tilsammen fra Åsaneløpet, 1814-løpet, København Maraton, Hadeland Maraton, Nordmarka Rundt, Heirsnosi Duatlon og mange, mange fler løp.
Så kom regnet!
De siste timene før starten på Ryeløpet ble det fin temperatur og regnet stoppet alt så bra ut. Så kom renget et kvarter før start.
Løypesjef Sigurd Allern mente det bare var en skur som ville gå over til start. I stedenfor øket takten og det ble en kraftig renbyge som holdt gjennom hele løpet og premieutdelinga.
Her trekker folk inn under "båten".
Rett før start
Mens Bjørn Johannessen i sort (1647) bare glisa før start likte ikke vinner Carlos de Brito seg noe særlig i regnet.(I hvitt til venstre for Bjørn).
Eirik Bakke tar teten i bakken
Ryeløpet starter med en lang slak bakke på noen par hundre meter. Ja dvs. mange tror den er slak. Men det er en ganske sugende bakke og det er mulig å løpe seg stiv her. Hvilket også noen gjorde også i år.
Eirik Bakke, Tjalve en av de mange spennende unge løperne nå om dagen tok teten opp bakken. Ofte er det ikke den som leder opp bakken som vinner, slik var det ifjor og slik gikk det i år også.
Tetrioen halvveis
Når løperne har løpt omtrent halvveis passerer de start og målområdet. Her var det ikke uventet Carlos Silva de Brito og Knut Aalien som hadde overtatt teten. Fortsatt holder vinneren fra 2005, og løyperekordinnehaver Abdaslam Naji følge.
Innspurten
Etter å ha holdt følge i 4km måtte Knut Aalien slippe bitte litt og her i det de snur 180 grader og begynner på en snau 100m spurt har de Brito nok meter til å holde unna.
Anette kaster seg inn i svingen
Annet Hundere var passe fornøyd med løpet. Det var nok til å presse de fleste gutta knallhardt. Her er 3 av dem som desperat forsøker å holde seg foran Anette i det hun kaster seg inn i den siste 180 graders svingen (180 grader sving er det mulig?)
Duell 1:Bjørn mot Runar
Runar Gilberg leverte en sterk spurt da han nesten tok igjen Bjørnar Johannessen opp den siste bakken. Raske gutter som også lewerer for KONDIS.
Mens vi har RYEseglet tilstede på bildet benytter vi sjansen til å skryte litt om klubben.
For få år tilbake hadde ca. 300 medlemmer nå har de 800!
Klubben står for mange og allsidige tiltak og arrangementer.
Søndag arrangerte de sykkelklassikeren Nordmarka Rundt, mandag arrangerte de åpent klubbmesterskap for barn og ungdom i duatlon og altså tirsdag: Ryeløpet. Senere på sommeren arrangerer de Oslo Triatlon et av de største og mest populære mutisportsarrangementer i Norge.
Fredrik Ole Oldereid Andersen
Vi hevder at det er mange år siden det har vært så mange unge løpere som setter så preg på løpskonkurransene og tar kampen om mot de eldre løperne.
Her har vi nok en kar som løper fort: Fredrik Ole Oldereid Andersen som vant klasse 12-13 år på tiden 18.58
Duell 2
Geir A. Nordengen fra Rye (startnr.
1582) kniver med OSIs egen Finn Erhard Johannesen som vant klasse 50-54 år på 18.29
samme tid som geir fikk. Geir har dette ut av resultatlisten men vil bli lagt inn av RYE i løpet av dagen.
Anette Hundere
Vidarjentene har dominert kraftig på resultatlistene denne våren, Ryeløpet ble ikke noe unntak. Tredobbelt og altså ny løyperekord til Anette Hundere.
Premieutdeling i telt
Det er ikke ofte at premieutdeling foregår i "telt". Det var regne orienteringsstemninga der løpere skiftet tøy sammen under teltduken.
Beinvask
Også dette bildet gir litt orienteringsstmening. Mange sko og bein trengte en vask etter løpet og her er det Anne Eldegaard som får glanspolert beina etter søleløpinga.
Ungdommen løper Ryeløpet!
En hærlig gjeng med raske ungdommer:
Foran fra venstre lett henslengt: Nina Jeanette Tollehaug (som vi altså ikke finner på resultatlista) og Inger Anita Tollehaug
Foran til venstre i grønnt: Fredrik Oldereide Andersen og i rødt, hvitt og blått Tony Sandnesaunet,
Bakerst fra venstre: Hauk Jacobsson Røsten, Leon J.Røsten, neste er vi usikker på, Karina Heggeli. Sara H.V. Borg, Eirik Bakke og Magnus Bakke (som dennegang var groupie for bror Eirik)