Ryggejoggen er ett av flere karuselløp som arrangeres rundt om i landet. Ryggejoggen har blitt arrangert i 24 år, og arrangeres hver uke året gjennom - uansett vær og føreforhold. I helga ble dette årets første Ryggejogg arrangert, og det var løp nummer 1269 i rekken.
Den ivrige gjengen på Rygge (som ligger rett syd for Moss) stiller opp året rundt. Deltagelse i løpet er gratis, og lørdag deltok omtrent 45 løpere og mosjonister - hvorav 16 på tid.

Nå i vinterhalvåret (november til april) går Ryggejoggen på lørdager. Da er det valgfrie løyper på 8,3 km, 6,3 km og 3,5 km. Underlaget er grusvei og asfalt i en forholdsvis flat løype. Løypene er godt merket med piler og skilt for hver kilometer.

I sommerhalvåret (mai til oktober) flyttes løpet til torsdager. Da legges løypa ut i terrenget med distanser på 7,5 km, 4,5 km og 2 km. Løypa er da noe mer kupert enn tilfellet er i vinterløypa.

Adkomsten til løpet er god. Rygge ligger rett ved E6 en snau mil syd for Moss. Om man foretrekker kollektivtransport framfor bil, så ligger Rygge togstasjon bare 100 meter fra start- og målområdet for Ryggejoggen.

Og når Rygge flyplass åpner for sivil luftfart om et års tid - ja, da skulle alt ligge til rette for storinnrykk...

Oversikt over løpene i årets Ryggejogg finner du på Terminlista til Kondis
Ivrige+deltagere+startet+i+f%F8rste+Ryggejogg+i+2007.
Ivrige deltagere startet i første Ryggejogg i 2007.
Rygge+IL+st%E5r+bak+arrangementet%2C+og+funkjon%E6rjobben+for+Ryggejoggen+g%E5r+p%E5+rundgang.
Rygge IL står bak arrangementet, og funkjonærjobben for Ryggejoggen går på rundgang.