Regnet hadde hølja ned før start slik at forholda ble blaute og tunge for de ca. 250 deltakerne i årets første utgave av BDO-mila. Den gikk i Mandal, og det ble heimeseier i begge klassene. 51 år gamle Inger Saanum vant på 40.41 og var 1.12 foran Ingrid Ukkelberg på andreplass.

Også Abraham Syum hadde god margin bakover til resten av feltet. MHI-løperen noterte 32.41, og nærmest var skiløper Didrik Tønseth på 33.57.

Begge vinnerne stilte i BDO-mila bare ni dager etter at de løp fort i Hamburg Marathon. Der vant Saanum klassen på 2.55.41 mens Syum ble nummer 30 totalt på 2.23.39. Tida gir han en foreløpig andreplass på årets norske maratonstatistikk

I BDO-mila kan en velge mellom 10 km på tid, 10 km uten tidtaking, 5 km uten tidtaking og barneløp på ca. 500 m. I Mandal sprang 82 løpere 10 kilometeren på tid.

BDO-mila foregår ti forskjellige plasser i Norge nå i mai og juni. Se oversikt over stedene her.

Dagny_Saanum.jpgDet lå store dammer i vegen da Inger Saanum løp fra konurrentene i Furulunden i Mandal. (Foto: Egil Lehne)