Etter et par uker med godvær og hyggelige temperaturer viste værgudene seg fra en mer lunefull side og minnet oss på at mars måned fortsatt kan være like mye vinter som vår, også på Tjøme. Deltakelsen var nok noe preget av snøværet som satt inn bare to timer før start, men de 16 tøffingene som hadde møtt opp fikk i hvert fall en god gjennomkjøring av både kondis og psyke.

Leif Sægrov som løper for Driv IL hadde reist hele veien fra Enebakk for tredje gang på fire løp, og etter to andreplasser kom endelig seieren. Sluttiden ble sterke 24:13, den fjerde raskeste tiden som er prestert i den 6,1 km lange løypa. Nærmest Sægrov kom unge Joakim Skadal fra Tjøme Løpeklubb, også han med en god tid under tunge forhold, 25:28. Begge to har imidlertid løpt den drøyt 6 km lange traséen raskere, med hhv 23:51 på Sægrov i desember og 24:09 på Skadal i september. Kun John Frisli Jahre, Tjøme Løpeklubb, har vært raskere og står med gjeldende løyperekord på 23:46.

I dameklassen var det en debutant i Tjømekarusell-sammenheng, Sofie Steinsvik, som relativt greit tok hjem seieren, også det etter et meget solid løp. Steinsvik hadde tatt turen fra Horten og løp inn til 26:11, som er solid ny løyperekord i dameklassen.

Ellers ble det levert nye personlige rekorder over en lav sko, så det er tydelig at det er mange som har benyttet vinteren godt og lagt ned et solid stykke treningsarbeid.

Tjøme Løpeklubb ønsker velkommen til Tjømekarusellens fjerde løp søndag 19.april med løpsstart kl 12:15. (Gratis barneløp kl 12:00). Karusellen ligger på Kondis' terminliste. Løpsdatoer for andre halvår legges ut så snart de foreligger.

Resultater
Løyperekorder
 

TK3_sægrov.jpgLeif Sægrov i fint driv rett før mål. (Foto: Jeanette Tranberg)

TK3_steinsvik.jpgSofie Steinsvik senket løyperekorden i kvinneklassen med ca 1 minutt. (Foto: Jeanette Tranberg)