De siste årene har Salomon Trail Tour vært arrangert på Sognsvann og i samarbeid med OBIK. I år har disse skilt lag, OBIK har fortsatt med traséen fra ifjor på forsommeren. Nå starter Salomon Trail Tour opp lørdag 8.august og blir en landsomfattende terrengkarusell.
Også distansene blir forskjellige. De vil variere mellom 9 og 36 km. I Lofoten får karusellen sin lengste løype med 39 km. 
Karusellen avsluttes på Sognsvann, men nå med løypa på vestsiden av Sognsvann.
– Vi har funnet stier som er lekne og morsomme i nærheten av alle byene og vi ønsker å gi deltagerne kombinasjonen av motbakker, utsikt og lekne utforpartier, sier markedssjef for Salomon i Norge, Fredrik Mandt.
Løping i terreng har økt i popularitet igjen og tilbudet har blitt større. Sørkedalsløpet har gått fra 50 deltakere til over tusen og det attpåtil som hverdagsløp er et godt eksempel. Senest i fjor ble løypa enda mer terrengløp.
Under alle løpene får muligheten til å teste ulike terrengløpesko.
- Røtter, steiner og myr stiller andre krav til skoene enn jevn asfalt, derfor ønsker vi å gi deltagerne mulighet til å teste sko som er tilpasset terrenget, sier Mandt. 


Start i Lofoten
- Lofoten er etter vår mening noe av det vakreste Norge har å by på og det var både fristende og naturlig å legge det første løpet i denne tour`en dit. Ruta i Lofoten starter utenfor Sport1 Lofoten og beveger seg inn i det majestetiske terrenget på Vestvågøy. Denne ruten byr på lekne stier, motbakker og spektakulær utforløping ned fra Justatind som rager 738 meter over havet, avslutter Mandt. 

Dette er årets Salomon Trail Tour 2015:
Lofoten – Lørdag 8. august
Trondheim – Onsdag 2. september
Bergen - Onsdag 9. september
Hamar - Onsdag 16. september
Oslo - Onsdag 23. september

Salomon Trail Tour arrangeres i tett samarbeid med Sport1 og Suunto.

Hjemmeside for  Salomon Trail Tour

Salomon_Trail_Tour.jpgFoto: Mattias Fredrikssson