Været i årets Nordmarka Skogsmaraton var flott å løpe i, men ikke like fint for funksjonærene. Ikke lenge etter starten begynte det å regne, og tidvis regna det nokså stritt. Men med om lag 14 grader i lufta var det nokså ideelle løpsforhold, bortsett fra at stien mellom Kopperhaughytta og Blankvannsbråtan etter hvert ble nokså sleip.

Som vanlig var det mange godord å høre om arrangementet i målområdet, fra slitne og glade deltakere.

Her er de tre beste i årets løp:

Kvinner
1. Gry Wilhelmsen, Hosle 3.11.48
2. Britt Helgesen Kvæfjord 3.25.40
3. Marianne Opsahl, Ull-Kisa 3.33.29

Menn
1. Tommy Torgersen, Lørenskog 2.47.10
2. Jan Hoel, Vidar 2.49.03
3. Lars Bjarne Reed, Bærum 2.50.34

Alle resultater
Samleside for Nordmarka Skogsmaraton
Spreke skogskarer
Tommy Torgersen (midten) tok sin første seier i Nordmarka Skogsmaraton. Han lå litt bak teten til 25 km, men etter det økte han forspranget jevnt og trutt. I mål var Tommy to minutter foran Jan Hoel (til venstre) og tre minutter foran Lars Bjarne Reed. Jan Hoel vant klasse 45-49 år og var svært godt fornøyd med årets løp som var nesten ti minutter raskere enn fjorårets.
En Skogsmaratonfamilie
Gry Wilhelmsen vant årets Nordmarka Skogsmaraton som hun har gjort så mange ganger før. 33 år gamle Gry har vært med alle 11 gangene løpet er blitt arrangert, og to av gangene har hun sprunget med en av disse to jentene i magen. Yngstejenta er bare fem måneder gammel så Gry har kommet veldig fort i form etter fødselen. Vinnertida hennes ble så god som 3.11.48. Også pappa Didrik Grønvold trives usedvanlig godt i Nordmarka og ble i år nummer tre i klasse 40-44 år på tida 3.04.49.
Norgesmester og debutant
Sharon Broadwell har løpt alle Nordmark Skogsmaraton-løpene siden hun kom til Norge for fire år siden. Hun ville ikke ødelegge den rekka og løp i år sin femte strake Skogsmaraton. Men siden det er bare ei uke siden Sharon løp Midnight Sun Marathon - der hun ble norsk mester - tok hun det denne gangen med ro og løp sammen med sin mann, Bernt Bratsberg. Han debuterte på distansen og var meget godt fornøyd med å gjøre det på 3.57.28.
Mange glade debutanter
Nordmarka Skogsmaraton har aktivt markedsført seg som den ideelle maraton for en debut på distansen. Her kan en løpe i fred og ro i vakre omgivelser på mjukt underlag. Og mange tar hvert år imot denne utfordringen. Her er et knippe av dem som i år prøvde de 42 kilometerne for første gang. Det er ingen grunn til ikke å slippe jubelen løs.
Tim den utrettelige
Når Nordmarka Skogsmaraton er ikke nok, kan en jo sykle sterkningen Lillehammer - Oslo i tillegg. Tim Bennett var tidlig på beina og fikk dispensasjon til å starte på maratonløpet allerede klokka 8.00. Om lag tre og en halv time seinere var første etappe unnagjort og en ventende sjåfør frakta han til Lillehammer. Så får vi bare håpe at det gikk like bra i den styrkeprøven...