Sol fra klar himmel og hvite omgivelse. Bare veier, nulltemperatur og flotte løpsforhold. Det var rammen som møtte ca 130 løperne på Vinterkarusellen på Haga i Nes i dag... Vidarløperne Aase-Kari Eriksen og Gerard Cornelissen fikk liten konkurranse om seirene denne gangen.

Alle resultatene

Samleside for løpskarusellene på Romerike 2007

Fem - ikke tre
Vi skrev før løpet: Løypa langs Øvre Hagaveg har tre små dumper, men er likevel rask. Dette medførte selsagt protester fra noen som hadde løpt ned/opp av fem slike dumper - hver vei - altså 10 til sammen. Vi beklager slurvet :-)

At løypa i fjor ble kontrollmålt til nøyaktig 10.0 km stemmer derimot fortsatt.

Aase-Kari vant igjen
Aase-Kari Eriksen har vunnet de fleste løpene i årets Vinterkarusell, og på Haga fortsatte hun seiersrekka. Denne gangen var fjorårsvinner Anna Margrethe Tråve fra Skjetten på klar andreplass, 47 sekunder etter Aase-Kari.

På femteplass finner vi en annen superveteran, Trine Bogstad Mangerud fra Nannestad, som vant 55-59 årsklassen.
Rolf+Barbakken%2C+Nesbu+fra+naboklubben+Raumnes+%26+%C5rnes+IL%2C+ankommer+Haga+og+melder+at+han+i+dag+bare+skal+tusle+rundt+uten+tidtaging.++det+er+det+full+anledning+i+vinterkarusellen.
Rolf Barbakken, Nesbu fra naboklubben Raumnes & Årnes IL, ankommer Haga og melder at han i dag bare skal tusle rundt uten tidtaging. det er det full anledning i vinterkarusellen.
Gerard - i år som i fjor
I fjorårets løp på Haga kom Gerard i en fryktelig sluttspurt og beseiret Tommy Torgersen. I år hadde han følge av Keino Valstad og Simen Rustad i snaue to kilometer før han sa takk for følget. Helt uten konkurranse løp han inn til 34.12 på den kontrollmålte 10 kilometeren, 40 sekunder raskere enn i fjor, og 1.08 foran Simen Rustad på 2.plass.

Gjerdrumsgutten Simen (Raumar O-lag) holdt unna for Bøler IFs Keino med 18 sekunder, og deretter var det et sprang på et drøyt minutt til Oddbjørn Homstvedt. Sistnevnte så vi på oppvarming 1.15 før start, så han var kanskje tre runder i 10-kilometeren?

Av veteranene ble vi denne gangen mest imponert av 56 år gamle Sten Solfjeld fra Grua på Hadeland (løper for IL i BUL) som med 9.plass totalt bare var 3.31 etter Gerard Cornelissen.

Neste løp
Neste løp i Vinterkarusellen, det åttende av ti løp, er kveldsløpet (3.1 km) på Årnes 15.februar. Resultater og omtale fra fjårets løp.
Sol+fra+klar+himmel+og+hvite+omgivelse.+Bare+veier%2C+nulltemperatur+og+flotte+l%F8psforhold.++Det+var+rammen+som+m%F8tte+ca+130+l%F8perne+p%E5+Vinterkarusellen+p%E5+Haga+i+Nes+i+dag...+
Sol fra klar himmel og hvite omgivelse. Bare veier, nulltemperatur og flotte løpsforhold. Det var rammen som møtte ca 130 løperne på Vinterkarusellen på Haga i Nes i dag...