En oktober-søndag i 1936 ble Seterløpet arrangert for første gang. 100 mann var på startstreken, og ei kvinne!.( utenfor konk.) I uka før løpet var det falt snø, men den forsvant i timene før start. Start i Nedre Sigdal og innkomst ved lokalet Gimle på Vestre Spone.
Løypa var krevende, med tøffe stigninger og krevende utforbakker. Det ble delt seier i racerklassen, Ole Hellerud og Sigurd Moe løp på 1.37.04. Racerklasen med 5 kg. pakning ble vunnet av Jens Sletto fra Hol på 1.47. 70 år seinere deltok 55 i den 67. utgaven av Seterløpet. Løypa er som for 70 år siden, bortsett fra avslutningen. Siden 1988 har målgangen vært på Vestre Spones idrettsplass, og løypa er nå 600 m. lengre enn tidligere.

Kristen Aaby deltok i år i sitt 30. Seterløp, og fikk følge av to løpere de første kilometrene. Mot løypas høyeste punkt fikk han ei luke til konkurrentene, og inn mot mål økte ledelsen til drøye 2 minutter. Dermed vant Aaby Seterløpet for 16. gang, 25 år etter hans første seier. I dameklassen var Hanne Lyngstad, Tjalve, klart raskest. Resultater fra årets løp på www.vsponeif.no Under friidrett på denne hjemmesida kan du lese om Seterløpet og finne gamle resultater helt tilbake til 1936.

Resultater