Forståelig nok valgte Silje Fjørtoft å løpe kontrollert inn til seier på 10,07,21, da hun stiller til 1500m finale i morgen og er i en treningsperiode mot VM i Osaka. NM i Askim og VM er hovedprioriteringene i nærmeste fremtid, og derfor var Fjørtoft godt fornøyd med gjennomkjøringen hun fikk under dagens 3000m hinder.

Årsbeste har hun fra 3000m hinder på Bislett tidligere denne sesongen, med 9,57,98, og generellt har det vært en veldig god sesong for Silje Fjørtoft, som løper for Ørsta IL.

Vi ønsker henne lykke til både i NM og VM og gleder oss til å se mer av henne fremover.

Resultat:

1 Silje Fjørtoft Ørsta IL 10,07,21

Årsbeste:
Silje Fjørtoft Ørsta IL 9.57.98

Les om hinder i fjorårets Junior NM
Silje Fjørtoft måtte klare seg alene over hindringene denne gangen
Selv syntes hun det var fint å få en skikkelig kvalitetsøkt
Og sånt blir det gullmedalje av...!
Her+sammen+med+en+annen+gulljente%3B+Kristin+Eikrem+Engeset+som+vant+2000m+hinder+KJ19
Her sammen med en annen gulljente; Kristin Eikrem Engeset som vant 2000m hinder KJ19
Tekst: Rune Helle i Tønsberg
Siljes andre gull
Det er langt i fra like tøft i min klasse, men jeg hadde satt pris på litt større felt og litt mer motstand enn det jeg fikk i dag, presiserer Silje. Hun ble nummer seks i U23 EM på hinder, og hun presiserer at det er hinder som klart har førsteprioritet hos henne.

Her har jeg gode resultater å vise til også internasjonalt. På flatt har jeg ikke det, sier Silje som har pers på 1500 meter som mesterskapets store mål.

Tiden jeg har i dag (4.32,40) er fra hoved NM i fjor. Jeg har blitt vesentlig mye bedre, og jeg håper å kunne senke min bestetid kraftig, understreker hun.