Etter hva Kondis har klart å regne ut, så var årets Skagerrakmila utgave nummer 30. Løpet som går i idylliske områder blant annet gjennom Barbu Park og langs bryggen i Arendal, samlet i år 178 deltakere totalt.

Skagerrakmila er, som navnet sier, først og fremst et 10-kilometersløp - men det arrangeres en 5-kilometer også. Det stilte ikke opp flere enn 13 løpere på den distansen, men vinneren fikk oppmerksomhet for tida og alderen. Elias Gumpen Engesland er kun 13 år, men har allerede god fart i beina. Med snittfart 3:50 på kilometeren, løp han i mål på 19:14 og tok totalseieren. Den unge vinneren som løper for Birkenes IL Langrenn er også kretsmester i terrengløp.

På andreplass på den korteste distansen kom Patrik Dasler fra APL med 25:05, mens Simen G. Pedersen fra IK Grane Arendals Friidrett (født i 2010), ble nummer tre på 25:15. Beste jente ble Caroline Ottersland Andresen. Hun løp på 26:50. Ragnhild Abusland ble nummer to med 30:41 og Linn Beate Andersen ble nummer tre med 32:03.

Skagerrakmila

165 deltakere gjennomførte mila denne gangen. Med ni sekunders margin var det Jan Henrik Sivertsen fra UPC som var raskest. Hans tid ble 34:30. Kristian Berger fra Kamp/Vestheim IF ble nummer to med 34:39 og Magnus Thorkildsen fra Trauma løp på 34:44 og ble tredjemann.

- Det var en varm og fin sommerdag i Arendal. Temperaturen og løypeprofilen gjorde det til et relativt tøft løp, forteller vinner Sivertsen til Kondis.
- Vi var en liten gruppe som løp samlet til 4-5 km før det ble litt avstand mellom oss. For min del var det 15 år siden jeg løp Skagerrakmila sist. Forhåpentligvis blir det mange deltakelser i årene som kommer, fortsatte han.

Silje Røynstrand fra Grimstad Løpeklubb var raskest av kvinnene og vant soleklart med 38:37 på klokka. Hilde Bergh Madsen fra MUIL tok andreplassen med 43:00 og Ingvild Gumpen fra IL Gry ble nummer tre med 43:22.