-          Orientering ute i naturen er jo fantastisk morsomt. Vi mener at flere løpere må få opp øynene for denne konkurranseformen, sier Anders Tiltnes, initiativtaker bak Night Hawk.

I forbindelse med nyvinningen Night Hawk arrangeres ”Skogsstafetten 3x3km”, en enkel stafett i skogen med 3km lange etapper, spesialtilpasset for bedrifter, tur-orienterere og kondis-folk. Her får alle kondis-folk oppleve orienteringseliten og gå eller løpe i den samme naturen selv.

- Det er greit med litt kunnskap om kart og kompass. Men hele hensikten er at dette skal være et lavterskel tilbud for dem som har lyst til å prøve orientering, sier Tiltnes. Skogsstafetten er sosialt og prestisjefylt!

Night Hawk, som arrangeres for første gang i år, er inspirert av de svenske og finske stormønstringene Tiomila og Jukola.

-          I Sverige og Finland har de to flaggskipene over 10 000 deltakere hver. Vår ambisjon er å skape det samme i Norge. Men da trenger vi påfyll fra de mange tusen som løper tradisjonelle terrengløp, sier Tiltnes.

Og Tiltnes vet hvordan han skal bygge store arrangementer. På tre år har han, sammen med resten av gjengen i Slevik IL, bygd opp motbakkeløpet Oslos Bratteste til fjorårets deltakerrekord på 2000. Nå går han altså i gang med Night Hawk og Skogsstafetten 3x3km.

-          Det handler om å skape et litt annerledes arrangement. Rammen rundt arrangementet er viktig. Akkurat som i Oslos Bratteste kommer alle deltagerne i Skogsstafetten 3x3km å få følelsen av at de har vært med på en opplevelse utenom det vanlige, sier Tiltnes.

Skogsstafetten 3x3km arrangeres lørdag 10. August fra Vestmarksetra i Bærum. Teknisk arrangør er Tyrving IL. Det er masse parkeringsplass, og bare å møte opp. 

Skogsstafetten

Night Hawk