kondis.no har fått lov å bruke teksten på Skaubygdas egen hjemmeside. Her er hva som skjedde en flott solskinnsdag i nydelig skogsterreng 29.mai 2011:

Da regnet pøste ned som verst på lørdag ettermiddag og temperaturen sank mot 10 grader, begynte løpsleder Knut Bjerke et øyeblikk å tvile på at Skaubygdaløpet skulle få det været vi hadde bestilt. Men søndag 29. opprant med perfekte forhold og strålende sol. Først da det siste utstyret ble pakket ned, kom regnet. Da var 269 deltagere i mål, de fleste dyktig slitne, men fulle av lovord om de fantastiske løypene.

Raskest på hoveddistansen halvmaraton var Siri Størmer, Vidar, på ny løyperekord 1.36.50 og Øyvind Stokseth på 1.28.39.

Se fullstendige resultatlister her:
 Offisiell resulatliste 

Bilder fra løpet her


Bildet: Aldri har startfeltet på halvmaraton i Skaubygdaløpet vært større: 113 løpere legger i vei.

Vi registrerte svært mange førstegangsdeltagere i år, og de fleste så ut til å ha tatt seg ad notam advarselen om å åpne litt forsiktig i de bratte bakkene opp fra km 1 til 4. Kommentarene i målområdet gikk på at her fikk man ingenting gratis, men at løypene for øvrig var helt fantastiske. Regnet de siste dagene så ikke ut til å ha blitt stående annet enn i noen ganske få steder, og solskinnet før start tørket til og med opp gresset.

På 7 km var Jan-Billy Aas som vanlig helt utilnærmelig og vant sin fjerde løypeseier på fire forsøk. Tida ble 31.11. Ellers noterer vi som svært gledelig at det i den yngste gutteklassen 12-13 år var hele 22 deltagere. Raskest av disse unge fremadstormende herrene var Jesper Pedersen på meget sterke 33.53. Av damene var det ingen som greide å tukte det unge supertalentet Tina Knutsmoen fra Nesodden IF som i klasse 12-13 år løp inn på 34.47.

Når vi trekker fram unge talenter, må vi også nevne Elise Røer Drabløs fra Nesodden IF (klasse 16-17 år). Hun har imponert i terrengkarusellen i vår, og i dag viste hun at hun ikke er redd for enda større utfordringer. Hun gjennomførte halvmaraton på knallsterke 1.45.20 og hadde dermed bare løypevinner Størmer foran seg av damene.

En beklagelig feil i starten på halvmaraton skapte litt kluss da løpsleder hadde lagt igjen kulerammen sin hjemme og ikke fikk sendt løperne ut i skogen etter tre runder på banen. Skaubygdas Einar Haakon Rose var en av de som ikke var helt fornøyd med å måtte ta "æresrunden" i begynnelsen av løpet. For det endelige utfallet spilte det nok liten rolle, da løypevinneren var helt suveren.


Vinner av 21.1 km for damer, Siri Størmer, i godt driv ut fra Skaubygda I
drettspark. Allerede på dette tidspunktet hadde hun lagt de fleste mannlige
deltagere bak seg, og svært få av dem kom foran henne i mål

  
Vvinner på 21,1 km, Øyvind Stokseth, har krefter til å spurte med 400 m igjen til mål.


Jan Billy Aas viser to tomler i været for sin fjerde løypeseier av fire mulige på 7 km.


Mens de litt større var ute og løp 7 km eller 21,1 km var det full innsats fra de yngste i 200 m- og 600 m-løyper i SkaubygdaIdrettspark. Her har starten gått i hvit løype.

For å se hele bildekavalkaden fra løpene, se linken øverst i artikkelen.