Skiføre i Vinterkarusellen på Fet?
Henrik Sandstad (bildet) besøkte Fetsund og det 6.løpet i fjorårets vinterkarusell. "Det var bart og sommerlig føre" skriver Henrik på sin hjemmeside etter løpet. I år er løypa den samme. Derimot er den ingen ting som tyder på at løpsforholdene blir de samme som i fjor. Det har snødd masse i dag (torsdag) og skal snø mye mer fredag.... så nå blir det nok skikkelig vinterkarusell - uten ski på beina.
Men, hva gjør vel det.
De som løper Vinterkarusellen løper enter det er snø eller bart. Om det er glatt finner de fram piggskoa, og er det kaldt pakker de på seg et ekstra lag med klær. Og skituren kan vi dagen etter....

Sammenlagtlister klare til løpet på Haga 4.februar
Kondis Romerike er medarrangør av Vinterkarusellen, og er blant annet ansvarlig for sammenlagtresultatene. Det har vært litt travlere enn travelt en periode, men før neste løp skal lista være klar. Sammenlagtlista settes opp med fem beste løp som tellende sammenlaqt (selv om det også er egen premiering for å fullføre 8 løp).

Romerikes Blad: Snøværet fortsetter
Romerikes Blad: Se opp, 20-30 cm snø!

Henrik Sandstad: Ei god gjennomkjøring under Romerikekarusellen

Samleside for løpskarusellene på Romerike: Referat, bilder, resultaterDet er Fet FIK som har ansvar for løypene. Løypa på Fetsund ble raskt utropt til en av vinterkarusellens fineste og mest varierte når karusellen besøkte Fet første gang i 1992.

Løypa er oppgitt til 9.1 km - og slik vi forstår det blir den uendret fra i fjor, og da var den slik:

Vi starter på veien utenfor klubbhuset på Fedrelandet, like ved den lokale turistattraksjonen; Lensemusèet.
Etter en lett åpningskilometer blir det en bratt og hard bakke opp på Fetsundbrua som vi løper over og fortsetter videre i motbakke fram til ca 3.5 km. Deretter er det mye utfor tilbake mot bruene, og denne gangen går turen over gamlebrua (med jernbanen) og derfra på ubetydelig kuperte gangveier langs glomma - forbi Lensemusèet og en runde rundt Fedrelandet.