Dronningen av Nordmarka Skogsmaraton er tilbake. Gry Wilhelmsen løp Oslo Maraton i 2004 på gode 2.51.53, og så ble hun borte. Skader og sykdom om hverandre. Tretthetsbrudd og en betennelse i ene foten. Sju runder med penicillin på grunn av streptokokker. Men nå er hun endelig tilbake og har fått trent bra de siste to månedene.

Hun hadde vært med på hvert eneste Skogsmaraton siden det aller første i 1994. Hun stilte opp gravid i 6. måned, men fikk likevel en fjerdeplass i år 2000. Og 9 måneder etter fødselen ble det ny seier i 2001. Siste seieren kom i 2004. To barnefødsler har hun klart å plassere inn uten å miste en eneste start i Nordmarka Skogsmaraton. Det var sykdom og skader som måtte til for at hun mistet fjorårets start.

Men i år var Gry tilbake og vant som igjern. "Nå kjenner jeg ikke noe vondt noen steder", sa Gry og gledet seg til den flotte turen gjennom Nordmarka. Med spinkelt treningsgrunnlag stilte hun med husbond Didrik som hare og fartsholder.

Les hovedreportasjen fra Skogsmaraton
Samleside for Nordmarka Skogsmaraton
Didrik og Gry passerer Hammeren Kraftstasjon etter 6 km, og Didrik gjør jobben som hare. Han har løpt Skogsmaraton på 2.50, så det skulle bare mangle.
Gry forserer den lange bakken etter Ullevålseter i fin stil. Bare 5 km igjen. Men hvor er Didrik blitt av?
Her kommer Didrik. Litt slappere i draget. -Har vært en tur ute i buskene, forteller han. Hva kan han ha brukt svampene til?

Men han når aldri igjen Gry. 2 minutter og 17 sekunder etter henne passerer han mål på Idrettshøgskolen. Nå diskuteres det sikkert ivrig ved kjøkkenbenken hjemme på Hosle i Bærum om den kjappe og nødvendige (?) turen i grøftekanten tok mer eller mindre enn 2 minutter og 17 sekunder.
Spurtduellen i herreklassen
I 37 km holdt klubbkameratene Gjermund Sørstad (nr. 67) og Runar Gilberg (nr. 131) følge. Her ved enden av Skjærsjøen etter 6 km har de Jørgen Mæland mellom seg. Og de passerer en do som for anledningen ser ut til å være låst med en skikkelig hengelås.
Langspurten settes inn
Etter 3 andre- og tredjeplasser i Skogsmaraton vil det smake med en seier i år. Slik tenker nok Runar i det han og Gjermund passerer nest siste drikkestasjon etter 34 km.

Runar er ikke kjent for sine sprintertakter. Heller tvert i mot. Han er en av landets langsomste på 100 m, - i hvert fall i følge han selv. Derfor må det bli langspurt. Og den settes inn ved Ullevålseter. Han får noe meter i siste motbakken etter Ullevålseter, men luka tettes igjen. Det blir også noen meter i den første bratte unnabakken. Men først to km før mål begynner det å bli litt avstand. I mål er det 7 sekunders margin. Endelig er han skogens konge.

Både Runar og Kristen Aaby har deltatt tre ganger før årets maraton. De samme tre gangene. Og hver gang er det blitt seier til Kristen. Også i år dukket Kristen opp og etteranmeldte seg. Og fram til 33 km holdt han følge med tetduoen. Me det holdt ikke helt til mål.