10. mai 2015, arrangerte 10. klasse ved Øyatun ungdomsskule motbakkeløpet “Toftåsen opp” på Halsnøy i Kvinnherad. Løpet var ein del av valfaget “fysisk aktivitet og helse” og “produksjon av varer og tjenester”. 

Elevane fekk lære at det er mange ting ein må huske på når ein skal avholde eit motbakkeløp/turdag. Laging av logo, kakesal, merking og tidtaking var berre noko av det ein måte planlegge. 

Dagen kom, sola kom og stemninga var optimal. 200 deltakarar totalt, 33 i konkurranseklassen. Full fart for løperne, og aktivitetar og kos for turgåarane. Raskast i juniorklassen for jenter var Ida Lygre på den sterke tida 17.35, og for gutar den imponerande tida 12.44 til Nikolas Eide. På seniorsida var det Hildegunn Håland for damene på 15.19 ikkje så veldig langt forran nr 2, representert ved Bjørg Emmerhoff på 16.15. På herresida var det Johannes Heien som vant og sat løyperekord på 12.04, forran Bjørn Egil Haugland på 14.33.

Hovudmålet med “Toftåsen opp” var å spre gleden av å vera ute i naturen og vera i fysisk aktivitet, samt kunne gjera noko positivt for andre. Overskuddet på heile 10000,- går til jordskjelvofra i Nepal, samt Halsnøy samfunnshus. 

Me vil takka alle som var med og gjorde denne dagen fantastisk. 

Alle foto fra arrangøren.

RESULTATER

start_1.jpg

12.jpg

nr7_stempler.jpg

Frukt_i_Glasset.jpg

24_26_28.jpg