Her følger Bjørns inntrykk og vurderinger av de norske deltakerne.
-Jeg vil takke alle nordmenn som deltok i Skövde i helgen. Samtlige kjempet og sloss mot både naturkrefter og indre krefter. Alle som en satset så lenge det holdt, og for de aller fleste holdt det helt inn.

Det var selvsagt vondt å se at Ole Arne Schlytter fikk så mye trøbbel med magen at han så seg nødt til å stå av. Speedy så lenge ut til å ha dagen, men hva hjelper det når magen slår seg vrang. Det var ikke mange som hadde så fine bein som Ole Arne etter løpet, og ikke glem at han tross alt løp godt over 50 km. Akkurat det sier litt om en mann med potensial!

Jeg fikk også vondt av å se min gode venn Olav Engen nok en gang slite med kramper. Skal det aldri lykkes å komme seg gjennom en 6-timers uten krampeproblemer da Olav? At den mannen også har mye inne kunne alle se. Det var nemlig ikke få minutter som gikk med til krampetøyninger og diverse andre gjøremål relatert til smertene i beina. Likvel klarte han over 63 km. Imponerende!

Hva Per Olav Bøyum kunne ha klart om han hadde unnsluppet krampe/strekk på baksiden av lårene kan man lure på, men maken til fart har jeg sjelden sett i et 6-timersløp. Her var det Hafsås-tendenser over bergenseren! At plagen Per Olav fikk var høyst reell kan undertegnede bevitne. Jeg sto nemlig rett ved da han fikk sine første kramper i låret. Da var det lite om å gjøre før han løp rett i ei stor bjørk!

Under Eidsvoll 6-timers i 2007 stiftet vi bekjentskap med far og sønn Thon. I Skövde stilte senior mange kilo lettere, og junior i mye bedre form enn i Eidsvoll. Dette første til at begge satte pers, og det med klar margin. Eldstemann Thon, Ragnar, passerte sin pers fra Eidsvoll 6-timers lenge før 6 timer hadde gått. Dermed følte han at jobben var gjort og han satt seg ned på en benk i parken den siste halvtimen! Vel blåst Ragnar.
Junior var ikke noe dårligere, og satte en solid pers med knape 68 km. Det kan tenkes at Christian er litt skuffet, for han var virkelig godt gående i en lang periode i løpet. Men han "fikk det" nok litt på slutten. Ikke glem at løypa var hard Christian, og 70 km er absolutt innenfor rekkevidde for deg i Eidsvoll.

Jon Harald Berge, også kjent som Stibolten, gjennomførte en meget sterkt løp i Skövde. Til tross for næringsbrist på slutten kom han seg godt over 70 km, og det lover godt for hva han kan klare i Eidsvoll. Og i Eidsvoll er det ikke en bakke du trenger gå i Jon Harald, og det vil utgjøre ganske mange meter (og sparte krefter!). Det var litt synd jeg ikke tilbø deg styrkedrikken litt senere i løpet. Da kan hende du hadde sett 75 km også. Men neste gang Jon Harald

Godt å se at også Anders Tøsse fikk ut mye av sitt potensial. Det kan nok tenke at han er litt skuffet over å ikke klare 70 km - for Anders, du var veldig nær. Når man tenker tilbake på hva man har brukt tid på under et 6-timersløp kommer man som regel til at man lett kunne spart inn mellom 5 og 10 minutter. I tillegg har de fleste noen tunge perioder der farten synker dramatisk. Mindre sløsing med tid, og færre dårlige perioder vil utgjøre flere kilometer for de fleste. Sløsning med tid er enkelt å gjøre noe med, men tunge perioder derimot er det verre å bli kvitt.... Hvis Anders har dagen i Eidsvoll 6-timers vil han nok komme godt over 70 km. Vi gleder oss!

Frants Mohr og Ståle Danielsen har jeg en følelse av at løp veldig jevnt hele veien. Det gjorde ikke mye vesen ut av seg, og var i gang hele tiden (så vidt jeg kunne se). Det varmet skikkelig å se at begge klarte å bryte den magiske 70 km grensen. Gratulerer til begge to.

Tor Arne Stjern er en fersking i dette gamet, men jammen har han lært mye på kort tid. 65 km lar seg absolutt høre, og det med asfalt under føttene for første gang i år. Globetrotter Stjern har nemlig slitt med snø og is på veiene på Gjøvik i vinter, og mye av grunnlaget er dermed lagt på mølle. Jeg har en følelse av at Tor Arne er godt fornøyd med 65 km i den tøffe løypa i Skövde, og at han har mer inne er det lite tvil om.

Tom Rune Bertelsen og Ragnar Nygård kom like langt i Skövde, og med det grunnlaget begge har var det neppe overraskende. Tom Rune har lenge slitt med en lei skade, noe som har ført til at det har blitt svært lite løping på drammenseren i vinter. Ragnar Nygård har også et ganske dårlig treningsgrunnlag så jeg vil tro begge er ganske tilfredse med 61.515 km.

Eldstemann i den norske gjengen Thore Kristensen, er en tøffing. Narvikmannen løper i klasse 60-64 år, men klarer altså likevel å komme seg over 60 km. Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet over en slik prestasjon. Selv tror jeg Thore er godt fornøyd. Jeg vet ikke helt hva som var målet, men lenge før det var over sa han at målet snart var nådd, og ha holdt stilen godt hele veien ut.

Så var det damene våre da. Kondispresident Marit Bjerknes og multisportutøver Ellen Wold har i hvert fall humøret på plass. Å ta bilder av disse to er en fornøyelse. Alltid blide og de viser en idrettglede som få andre. Og begge kommer lenger og lenger for hver gang de prøver seg på dette. At begge vil være i nærheten av 60 km under Eidsvoll 6-timers er jeg ganske sikker på. Hva med over 60 km da jenter?

Det er forresten flere av de norske jeg helt bestemt mener har mer inne enn de fikk vist i Skövde. For det første er jo rundløypa direkte tøff. I tillegg slet løperne med en lei motvind i deler av traseen. At det i dette partiet også gikk svakt oppover gjorde det ikke akkurat lettere.
Når man også kan legge til at enkelte løpere lenge har slitt med skader og dermed har fått trent for lite borger dette for gode prestasjoner senere i sesongen - ikke minst i paddeflate Eidsvoll 6-timers i august.

Takk også til nestor i ultrautvalget Per Lind. I samfulle 6 timer var han på plass med oppmuntrende tilrop og hjelpsomme bidrag til slitne ultraløpere. Jeg er sikker på at alle som løp hadde god nytte av Pers sindige vurderinger og positive tilrop underveis.-

Bjørn Hytjanstorp