Selv om løping er en helårsidrett, kan det være mer utfordrende å få gjennomført løpeturene ute om vinteren i kulda og snøværet. Med lite dagslys, kulde og glatte veier er det ikke like fristende å ta på seg løpeskoene for å få gjennomført øktene sine. Da kan en tredemølle være løsningen. 

Team Ingebrigtsen trener på tredemølle

For å bli god til å løpe, må du løpe mye. Med en tredemølle hjemme er det lettere å holde kontinuitet og variasjon i treningen året rundt. Team Ingebrigtsen gjør mye av treningen sin på tredemølle. Ikke bare hjemme, men også når de er på treningsleir andre steder i verden. Det er det flere grunner til. Team Ingebrigtsen forklarer at trening på tredemølle gir god kontroll på fart og intensitet, det er tidseffektivt i en travel hverdag og det gir positiv effekt på løpsteknikk.

Tips til valg av tredemølle

Både Henrik og Jakob Ingebrigtsen har tredemølle fra Sportsmaster hjemme. Her legger de mye av grunnlaget for en ny sesong. Team Ingebrigtsen har følgende tips til deg som vurderer tredemølle hjemme.

1. Vær bevisst på hva du vil ha ut av treningen. Dette er viktig med tanke på hvordan du bør trene

2. Hvor ofte og hvordan vil du bruke tredemølla – hvilken hastighet og lengde på øktene planlegger du

3. Finn modeller som tilfredsstiller kravene i punkt 2, også med tanke på kroppsvekten din og kravene du har til betjening, programmer, demping osv.

4. Velg en robust modell med stor nok løpeflate til å gi deg godfølelse når du løper

jakob_tredemolle.jpg
Foto: Sportsmaster

Kriterier for valg av tredemølle
For å finne den tredemøllen som passer ditt bruk og trening best, er det flere faktorer man bør ta hensyn til. Dette for at man skal velge en tredemølle med riktig dimensjon for ditt bruk. Store og tunge tredemøller som er fastmonterte står stødig og gir mindre bevegelse enn de mindre tredemøllene og oppslagbare tredemøller. Er du en aktiv løper bør du velge en fastmontert tredemølle. Dette gir mer stabilitet og bedre løpsfølelse selv på høye hastigheter.

Det er viktig å velge en tredemølle som gir god løpsfølelse og som dekker kravene dine til hastighet, løpeflate og tidsbruk. Stor løpeflate vil gi bedre løpsfølelse enn en tredemølle med liten løpeflate. I tillegg vil en tredemølle med AC-motor vil tåle mer kontinuerlig bruk dersom flere i familien også ønsker å bruke tredemøllen, enn en DC-motor.  Les våre tips til valg av tredemølle her.

Se alle tredemøllene fra Sportsmaster her