Tordenskioldløpet, som arrangeres på Lade i Trondheim, beholder sin posisjon som Trøndelags største individuelle løpsarrangement. Grunnet problemer med tidtakingen er det fortsatt uklart hvor mange som totalt fullførte løpet, men det foreløpige anslaget er minst 1100 løpere, en solid økning fra fjorårets 913, som igjen var en god økning fra året før.

Den store favoritten på startstrek i år var uten tvil 16 år gamle Joakim Sødal fra Kyrksæterøra, som sprang 10 kilometer. Joakim har U20-EM i juli som sesongens store mål, og for å få delta der må han klare 10.000 meter på bane på under 31:30. Det bør være innen rekkevidde når han vant tirsdagens løp på den meget gode tiden 32:00 i en 10-kilometerstrasé som er regnet for å være relativt tung. Joakim hadde 31:55 i Sentrumsløpet for drøyt to uker siden. Vinnertiden var nesten minuttet raskere enn det Ola Sakshaug vant på i fjor, men som vi bemerket den gang var det noe vanskeligere forhold enn under årets løp.

Start 10km med Joakim Sødal i front

Joakim tok teten fra første meter, med følge fra Terje Olsen (Danica) som kom inn drøyt 20 sekunder bak Joakim i Sentrumsløpet. Det klarte han ikke å følge opp på Lade, og allerede ved 3 kilometer måtte han slippe unggutten, og i mål var avstanden hele 1:41 og tiden 33:41, ett sekund raskere enn han løp på i fjor. Nils Jacob Fløystad fra Ranheim ble nummer tre på 34:02.

Anne Nevin

Anne Nevin (Strindheim) fortsetter sin seiersrekke og vant i år for femte året på rad på 36:44. Det er den raskeste tiden hun har løpt på i dette løpet. Hun hadde 53 sekunders margin til maratonspesialist Maria Venås, som løper for Veidekke, og to minutter til Anniken Amos Ruud fra NTNUI.

På 5 kilometer ble det dobbelt Selsbakk. Ola Sakshaug, som vant i fjor og dominerte det meste av mosjonsløp i Trøndelag sist sesong, har vært ute med akillesproblemer det meste av vinteren og våren, og tok en forsiktig sesongdebut i den korteste Tordenskiolddistansen. Tiden 16:39 er ikke direkte avskrekkende for en løper av Olas kaliber, men nå som han er i gang regner vi med han kommer til å vise adskillig sterkere tider utover sommeren.

Han hadde 9 sekunders margin til Martin Hoset (NTNUI) som hadde ledet det meste av løpet, men som løp feil på vei inn til mål Kenneth Myhre (Malm) ble nummer tre, ytterligere fire sekunder bak.

Silje Oksholm Arnøy sørget for at det ble Selsbakk-seier også på damesiden, og dermed brøt hun seiersrekka til klubbvenninne Marthe Olsen som tok andreplassen, og de to Selsbakk-jentene fikk tidene 18:47 og 19:37. Sofie Steinsvik ble nummer tre på 20:09.

Fullstendige resultater ligger her, sammen med resultatene for tidligere år.
Mange bilder fra løpet finnes på denne linken.