- Klarte A-kravet til VM i Beijing med noen sekunder. Jeg føler meg sterk og ser fram til å prøve å sette ny pers og norsk rekord i Monaco om litt mindre enn to uker, skiver Henrik på sin instagramkonto.

I Paris løp han mindre offensivt fra start enn det han gjorde under mileløpet under Bislett Games. Til gjengjeld stod han distansen mye bedre, og han var bare 2,73 sekunder bak Silas Kiplagat som vant. Nivået var imidlertid jevnt og høyt, og Henrik måtte nøye seg med en 11. plass. Fire mann løp under 3.31 og åtte under 3.32.

11. plass ble det også på Karline Bjerkeli Grøvdal som var bare 31 hundredeler bak persen som hun satte under Bislett Games. Også denne gangen var farten i teten stor, og Karoline havna i en egen pulje som åpna i ca. 15 blank-fart. Det gikk ikke å holde den helt til mål denne gangen, men 15.15,49 er det nest beste Karoline noen gang har løpt. Hun fikk også flere sterke løpere bak seg på resultatlista, noen med dårligere tid og andre med DNF.

5000 meteren ble vunnet av Genzebe Dibaba som med en sisterunde på 61 sekunder spurta ifra sin etiopiske rival, Almaz Ayana, med over 6 sekunder. Vinnertida på 14.15,41 var pers for Genzebe og bare 4 sekunder bak storesøster Tirunesh Dibabas verdensrekord.

Stevnet i Paris holdt usedvanlig høyt nivå i svært mange øvelser, og mest spektakulært var hinderløpet for menn, der amerikanske Evan Jager var i ferd med å løpe inn til seier og ei klassetid på rundt 7.57. Men så hekta han så vidt i siste hinder, mista balansen og falt. Dermed ble han passert av kenyanske Jairus Birech som vant på 7.58,83. Jager stabla seg nokså raskt på beina og løp inn til ny amerikansk rekord på 8.00,45.

- Med 100 m igjen så jeg at klokka viste ca. 7.40, og jeg ble veldig glad og tenkte "jeg kommer til å gå under 8 minutter - dette er helt vilt". Men så subba tåa mi så vidt nedi siste hinderet, og jeg hadde ikke mulighet til å unngå å falle. Jeg kan ennå ikke forstå at dette hendte, men jeg prøvde å komme meg opp så fort som mulig for likevel å komme i mål under 8 minutter. Det gikk akkurat ikke, og nå er jeg veldig skuffa, fortalte Jager til letsrun.com like etter løpet.

Jager har likevel brakt ny spenning inn i 3000 m hinder som i flere tiår har vært en ren paradamarsj for de kenyanske løperne. Nå er Jager en klar medaljekandidat, og med like god dagsform som den han viste i Paris, kan også kjempe om gullet.