I fjellene nord for Malaga ble det arrangert et nytt terrengultraløp 20.oktober. Ultima Frontera med distanser på 55 km, 83 km og 166 km.

Tryslingen Sondre Amdahl, som nå har meldt seg inn i Romerike Ultraløperklubb vant 83 km løypa foran 57 konkurrenter.

Bildet av en glad Sondre som krysser mållinjen har vi lånt fra bloggen hans. Dette er ikke fra Ultima Frontera, men derimot Mountain Man Ultra (81km) i Sveits tidligere i år der han kom på en flott 9.plass.

Løypa i Ultima Frontera hadde 2700 høydemeter, men var likevel ganske lettløpt, sier Sondre, som løp de 83 kilometerne på 7:25:29. Det var 12 minutter foran nestemann og en hel time foran dansken Per Egon Rasmussen som kom på 3.plass.

Bildet nedenfor viser Sondre og Per Egon på pallen i Spania (også dette bildet er lånt fra Sondres FB-side)

Alle resultatene

Løpets hjemmeside

Til venstre ser vi "bøtta" som Sondre vant i Ultima Frontera Trail.

Ikke ubeskrevet som ultraløper
Sondre ble nummer 4 i Romerike 6-timers i år med 73,019 km - men er nok en enda bedre terrengløper. I UltraBirken var han sammen med Robert Hansen i kamp om plassene 2-4 da de bommet så kraftig etter ca 40 kilometer at de brøt løpet. Nå har omsiden Sondre fått vist hvor god han er.