Milløpet i nederlandske Schoorl er kjent for å trekke til seg mange gode løpere. Også Sondre Nordstad Moen har selv vært der tidligere. Etter sitt to-årige skadeavbrekk gjorde 24-åringen come-back i fjor og har siden vist imponerende formstigning. I helga var han altså bare ett sekund bak sin egen pers på mila, satt i 2009.

Sondre lå med i tet og dro store deler av løpet som endte med spurtoppgjør mot somaliskfødte Abdi Nageeye. Sistnevnte gikk seirende ut av spurtduellen og vant på 28.50, mens Nordstad Moen kom på 2. plass - ett sekund bak.

- Godt fornøyd med 2.pl og 28.51 på 10 km gateløp i Nederland i helga etter å 1sek bak pers og 52sek raskere enn på samme løp i fjor. Lover godt for fortsettelsen, skriver Sondre Nordstad Moen på sin facebook-side.

Se video fra løpet

Vinner blant kvinnene ble nederlandske Jip Vastenburg på 33.07 foran kenyanske Elizeba Cherono på 33.29.