Anne Jorunn Hodne åpnet forsiktig på maraton og lå på ca 20 plass etter 1 km. Hun løp meget rutinert og klokt og spiste sakte men sikkert løpere foran seg. Hun kom til mål i ensom majestet og var ikke bare beste dameløper, hun utklasset også sine mannlige kollegaer. Sluttiden til Hodne ble sterke 2.52.55, og denne tiden vil nok komme høyt opp på årets statestikker. David Grabowski løp også meget bra og ble beste mannlige løper på maraton og kom inn på 2.54.17. Det var ca 60 løpere som løp maraton. Ekstra gledelig var det å se Oddvar Hausken tilbake i løypa etter en ulykke i fjor. Han løp sin 99 maraton i Stavanger og kunne fortelle at han satset på å løpe den 100 i Sydney.

På halvmaraton var det ca 170 løpere. På herre siden løp Jarle Risa inn til en klar seier på 1.16.39, foran Bjarne Lyngnes som løp på 1.19.32. På damesiden var det mer jevnt. Vigdis Holst og Wenche Kvæven Lægreid fulgte hverandre som skygger under hele løpet.
På oppløpssiden ledet Wenche med 15-20m på Vigdis, men stoppet opp rett før målstreken, etter som hun trodde hun var i mål. Dermet sikret Vigdis seieren med 1 sek foran sin tidligere lagvenninne.

10km skulle tidlig vise seg å bli en maktdemonstrasjon fra Urige Buta. Han løp tidlig i fra konkurentene og halveis ledet han med over 1 minutt. Dabaya Badhaso kom på 2 plass, imponerende nok når vi vet han var innblandet i en trafikkulykke tidligere i uka.
Anne Østbø Frafjord tok en klar seier i dameklassen og kom i mål på 39.47, her tok Kari-Anne Veen Billingstad en fin 2plass.