Åndalsnesløpet ble arrangert lørdag og arrangøren ved Åndalsnes IL, Terje Hole /Cato Støbakk Fostervoll har sendt oss en oppsummering.

Karoline med ny løyperekord.
Karoline Bjerkeli Grøvdal viste at hun er på god veg mot storformen igjen da hun i ensom majestet på Øran stadion løp inn til ny løyperekord. Det var ikke optimale løpsforhold i år med en heller kjølig motvind den siste kilometeren inn mot mål. Det var delvis fuktig underlag gjennom skogen og bare 7-8 varmegrader.

Tiden ble så god som 15.59.9, en forbedring av den gamle rekorden fra 2011 med ca. 5 sekunder. Men forholdene den gang var nok bedre. Det viktigste var å få til et godt teknisk løp og da er det er veldig moro når det klaffer slik og samtidig blir løyperekord og sluttid under 16 minutter. Og det var lett å se at teknikken og finishen var på plass da hun tok ut de siste kreftene på oppløpet inn til målgang.  

Herrene.
Blant herrene gikk seieren til Øystein Ulekleiv fra Dombås med fine 16.36.0. Nr 2 ble Markus Hop fra Isfjorden og på 3. plass kom 12-åringen Iver Hole på 17.30. Ikke mindre imponerende det!

I alt 97 kvinner og menn fullførte 5 km på tid. Det er omtrent det samme antallet som i fjor, mens nærmere 145 barn og mosjonister løp sine distanser uten tid denne lørdagen. Vi takker alle deltagere og funksjonærer for årets innsats og ønsker velkommen tilbake neste år.

Resultater klassevis

Resultater løypevis

Les og se bilder fra løpet i Åndalsnes Avis.