Asbjørn Ellefsen Persen ble sub 14-løper for første gang da han løp på 13.55,56 på 5000 m i Oordegem i Belgia. Den gamle persen var på 14.10,36 og ble satt i fjor. Nå ble han nummer 16 i B-heatet, og han var fem plasser og tre sekunder bak danske Morten Munkholm. Chatbi Jamel fra Italia vant på 13,27,08.

Det var også flere andre norske som løp og løp bra i Belgia. Thomas Roth ble nummer fire i A-heatet på 800 m med 1.47,85 mens Filip Ingebrigtsen var først i mål i C-heatet på 1.49,13. For Filip Ingebrigtsen var det en forbedring av persen med over sekundet.

De fleste har sikkert fått med seg at storebror Henrik Ingebrigtsen ble nummer to i B-heatet på 1 mile i Prefontain Classic i Oregon i USA. 3.55,50 var drøye sekundet bak persen.

I British Milers Club Grand Prix i Manchester løp Annie Bersagel inn til ny pers på 5000 m med 15.46,16. Det holdt til fjerdeplass, 11 sekunder bak Emilia Gorecka som vant.

Annies klubbkamerat i Tjalve, Audun Nordtveit, løp på 14.24,62 etter en vel tøff åpning.

På 800 m var det sterk norsk innsats med første-, tredje- og fjerdeplass i B-heatet. Trine Mjåland var best med 2.06,41 mens Hedda Hynne og Yngvild Elvemo fulgte fint opp med 2.07,15 og 2.07,44. Pers på alle tre!

Til sist tar vi med at Ådne Svahn Dæhlin løp en 800 m i Riga på 1.49,10, drøye 2 sekunder bak vinner Yeimer Lopez fra Cuba. Det var 33. gang Ådne løp 800 meteren under 1.50 og 11 år etter at han klarte det for første gang.