Toppbildet: Premiepallen i  årets Kraftprov med vinner Japhet Kipkorir  i midten flankert med to av de som vil sette farge på halvmaratondistansen i Oslo Maraton i år. Til venstre Urige Buta, vinner på halvmaraton i fjor på løyperekorden 63:29 og til høyre favoritten Gudisa Shentema, begge Haugesund IL.  Foto: Kjell Vigestad

 I fjorårets utgave av Oslo Maraton satte Urige Buta løyperekord med tiden 63:29.  Elitekoordinator for Danske Bank Oslo Maraton, Jasper Buitink, har god tro på at det kan bli løyperekord igjen. 

Årets elitefelt holder et høyere nivå med flere og bedre løpere og Buitink legger ikke skjul på at målet er å innta tronen som Nordens raskeste halvmaraton.

Favoritt på årets halvmaraton er Gudisa Shentema fra Etiopia. Han får Vidarløperen Sondre Nordstad Moen, nr.9 i EM på 10 000, som som hare. Formen til Nordstad Moen skulle være den beste, med de nye norske rekordene på 1 timesløp og 20 000 m på bane satt denne helgen i Førde.

Gudisa Shentema har løpt så raskt som 61:09 og sikter mot en ny topptid i Oslo.

-  I fjor hadde vi stor suksess med Sindre Buraas som hare. Derfor ønsker vi å gjenta dette med en annen meget spennende og dyktig løper.  Og ettersom Sondre Nordstad Moen selv ønsket å bidra, var det naturlig at valget falt på han, sier Jasper Buitink.

Men det er flere raske toppløpere i feltet. Urige Buta, Marius Vedvik og Ørjan Grønnevig deltok alle i Europamesterskapet og stiller på halvmaraton.  Weldu Negash Gebretsadik, landsmann med Shentema, men bosatt i Oslo,  som har en så sterk tid som 2.09 på maraton i år, vil også bli å finne på startstreken.

Danske 
Jesper Faurschou har hatt en god sesong med bra plassering i VM i halvmaraton hjemme i København og 5. plass i lag i EM i maraton i Zurich stiller også.
 

Marthe_K_Myhre_tilbake_bro2_640_A20G0046.jpg
Marthe Katrine Myhre på vei mot NM-gull i Kanrvik på halvmaraton.  Foto: Kjell Vigestad

Marthe Katrine Myhre, fersk norgesmester på halvmaraton i Knarvik, er Buitinks favoritt i kvinneklassen.

Oslo Maraton hjemmeside
kondis.no sin samleside for Oslo Maraton