Årets tur til Stockholm startet med KONDIS bussen fra Oslo galleri fredag formiddag.Bussen var full av både garvede og urutinerte maratonløpere med tilsynelatende lavt spenningsnivå!Underveis ble vi bl.a. underholdt med fjorårets maraton på video.Og en i utgangspunktet ganske lang busstur gikk allikevel ganske fort unna!

Vel framme på sen ettermiddag var det startnr.utdeling og pastaparty!!Her bør vel arrangøren få en liten smekk på lanken og gult(blått)!kort!For det gikk ikke særlig raskt unna og det skjønner man når det gikk EN bil i skytteltrafikk med pasta leveranser...

Resten av kvelden gikk med til vandring i Stockholms gater med diverse innlagte spisepauser.Lørdag morgen var jeg raskt ute for å sjekke været da jeg ikke hadde vindu på rommet,(det er ikke å anbefale for sarte og klaustrofobiske sjeler!) og heldigvis så var været bra.

Vi tuslet avgårde til start og ca.15 min før start var jeg trygt plassert i startgruppen min!!Det var nå ganske varmt og mye sol og jeg skjønte at i dag ville det bli viktig å få i seg mye væske.Nøyaktig kl.14.00 gikk starten og man var i gang!For engangs skyld ville jeg prøve å sette litt fart fra start og satte avgårde i god fart.De første km.er ganske lettløpte så det gikk fint.

I og med at været var så fint så var det mange tilskuere som gjorde sitt til for at reisen skulle bli ok.Og trøkket fra "publiken" ble bare større jo mere inn i sentrum man kom.Dramaten, Slottet og Slussen er fine passeringspunkt i så måte!Den første egentlige trøkken kommer ved Västerbroen, der er det liten, brå , bratt og ganske skarp sving før man kommer opp på broen.Her løp jeg min raskeste km. på hele løpet.....

Om det var ett smart sted å løpe den raskeste km.på er jeg litt usikker på!Vel oppe på broen fikk jeg også øye på mannen med fartsholder vimpelen for 3t.Han hadde merkelig nok en ganske stor gruppe rundt seg!!!Jeg tok igjen den gruppen og hang meg på.Det føltes veldig lett og henge på og jeg fikk på en måte slappet litt av(trodde jeg!).
Etter 15 km.passerer man sambaorkesteret med ditto dansende sambapiker...Her var det nok mange som lett kunne pådra seg nakkesleng,og plutselig glemte man hele løpet.Her skal det innrømmes at undertegnede selv ble nakkeslengs kandidat!

Man kommer fort tilbake til virkeligheten på den lange og tilsynelatende endeløse Fleminggatan.Den gaten sliter jeg fælt med hver gang!Rett før passering 21.1 km.får fartsholderen vind i vimpelen sin og får noen meter på meg!Allikevel hjelper det mye å høre at jeg passerer på sånn ca.380 plass halvveis.
Ut på andre runden kjenner jeg at strekkskaden jeg har slitt med siden november begynner å murre litt.Desto blidere blir jeg når jeg plutselig ser Ole Arne Schlytter rett foran meg.

Jeg løper han lett inn, legger meg 2 m.bak og sier ingenting!Planen nå er og ligge i hans dragsug, for så 4 meter før mål smette opp på sia, si hei Ole og rase forbi og i mål!
Slik går det ikke........
For etter 27 km.finner min veltrimmede kropp ut at dette gidder jeg ikke mer!!Schlytter'n forsvinner raskt og moroa er over.Selv ikke "heja Norje" rop har nå særlig positiv virkning på kropp og sjel.Km.tidene fyker i været og jeg syns fryktelig synd på meg selv der jeg stabber avgårde.Alle drømmer om ny pers, champagne, svenska flickor, ære og berømmelse forsvinner i horisonten.

Inntrykket forsterkes enda mere når flere og flere passerer meg.De siste 4 - 5 km.er egentlig ikke så ille, men enhver lille retningsforandring/stigning kjennes i beina.Men tilslutt ser jeg endelig gamle ærverdige Stockholm stadion.Og med bare 200m.igjen og publikumsbruset rundt meg, tar jeg meg tid til å showe litt med publikum.Og gjør flyvern som bedre fotballspillere enn meg gjør når de scorer!Responsen fra publikum er formidabel og jeg kjenner det grøsser i hele kroppen.Vel over mål er jeg bare fornøyd med å ha fullført, men må ned i knestående og ta noen minutter.

Når jeg vel tilbake på hotellet får snakket med Ole, viser det seg at han har slått meg med 13 minutter fra 27 km.og inn......Sånn går det når man har onde hensikter!!!
Banketten senere på kvelden og natten ble derimot gjennomført i meget god stil, og jeg tror jeg var en vinner der.....
Og til neste år sitter jeg også på KONDIS bussen, klar og sterk i trua atter engang!Kanskje er DU også med???Løpet kan i hvertfall anbefales varmt.

Norske resultater:
Beste nordmann
Tommy+Torgersen+gjorde+igjen+et+solid+og+bra+l%F8p.Han+ble+nr.24+totalt
Tommy Torgersen gjorde igjen et solid og bra løp.Han ble nr.24 totalt
Nest beste nordmann!
+Mons+Bale%3A+49-%E5ringen+ble+nest+best+av+163+norske+som+fullf%F8rte+Stockholm+Marathon.+49-%E5ringen+var+bare+et+minutt+bak+klasseseieren+i+klasse+45-49+%E5r.
Mons Bale: 49-åringen ble nest best av 163 norske som fullførte Stockholm Marathon. 49-åringen var bare et minutt bak klasseseieren i klasse 45-49 år.
Flere raske
Per+Gunnar+Alfheim+%28t.h.%29+og+Sverre+Gunnar+Brunstad+kom+i+m%E5l+med+bare+sekunders+mellomrom+og+var+begge+godt+forn%F8yd+med+sluttiden%2C+2.53.56+og+2.54.11.%0D%0A+
Per Gunnar Alfheim (t.h.) og Sverre Gunnar Brunstad kom i mål med bare sekunders mellomrom og var begge godt fornøyd med sluttiden, 2.53.56 og 2.54.11.
Starten
Rekordmange+deltok+i+Stockholm+Marathon+l%F8rdag.+Her+ser+vi+%94baktroppen%94+blant+de+13667+startende+p%E5+Liding%F8vegen.
Rekordmange deltok i Stockholm Marathon lørdag. Her ser vi ”baktroppen” blant de 13667 startende på Lidingøvegen.
Kungsträdgården
Masse+tilskuere%2C+varmt+v%E6r%2C+en+del+vind+var+rammen+om+l%F8perne+som+her+har+passert+Dramaten+og+svinger+ned+lang+Kungstr%E4dg%E5rden.%0D%0A+
Masse tilskuere, varmt vær, en del vind var rammen om løperne som her har passert Dramaten og svinger ned lang Kungsträdgården.
Djevelen og brura
Mange+originale+p%E5kledninger+og+p%E5funn+blant+deltakerne.+Her+er+det+djevelen+og+hans+brud+som+begge+har+fullf%F8rt+42195+djevelske+meter+med+utfordringer%2C+vind+og+brennhete.+Nesten+som++helvete%2C+bare+at+det+er+himmelsk+%E5+komme+i+m%E5l.%0D%0A+
Mange originale påkledninger og påfunn blant deltakerne. Her er det djevelen og hans brud som begge har fullført 42195 djevelske meter med utfordringer, vind og brennhete. Nesten som helvete, bare at det er himmelsk å komme i mål.