Hovedbildet:

Leder an:  Hilde Klæbo Ingebrigtsen leder an foran Espen Solemdal, Julie Haabeth Brox og Natalie Lerdahl på intervalltrening på friidrettsbanen på Stangnes i Harstad. Foto Marianne Røhme.


Hele 26 løpere møtte opp til løpetrening på friidrettsbanen på Stangnes i Harstad denne torsdagen midt i fellesferien. Ofte kan de være over 60 som er med og løper inntervaller på torsdagene. 

Her er det folk i alle aldre og på alle nivå. Denne torsdagen løper eksempelvis EM-uttatte på maraton, Håkon Haabeth Brox, sammen med dem. Emil Lerdahl, som er tatt ut til å representere Sverige på samme distanse i EM, bor også i Harstad og pleier å stille. I kveld har han vakt som brannmann og har ikke mulighet til å være med. 

Det er sosialt å stille på torsdagsintervalltrening i Harstad. Alle møter opp kl 19 og varmer opp sammen. Intervallene kjører de i fellesskap og etter en times tid er det hele over. Det er ingen som bryr seg med at nivået på deltakerne er svært forskjellig. Det som skiller dem er at de beste løperne rekker å gjøre flere runder enn de svakeste, men alle er i samme bås når det gjelder blodslitet.

Kjemper: Kari Knardahl (t.v) og John Reidar Nymo Riseth kjemper side om side. Foto: Marianne Røhme.

For de som vil komme i form

Gruppa ble etablert av Gunnar O. Bruun for to år siden etter en idé fra en kamerat, Jack Mortensen.

– Det har tatt litt tid å få folk til å forstå at dette er ei gruppe for dem som ønsker å komme i form, og ikke bare for de som er i god form. Den første tida var vi fire løpeglade som drev på, men vi har raskt vokst oss ganske store og det er moro å se at vi har så stor spredning på deltakerne. Det viser at gruppa fungerer, sier Gunnar O. Bruun.

Det pleier også å komme besøkende på treningene. Dette har gitt seg utslag i minst to dattergrupper; ei i Tønsberg i sør og ei i Gratengen/Bjerkvik i nord.

– De følger med på facebooksida vår og gjennomfører de samme øktene som vi har. Det synes vi er morsomt, sier Gunnar O. Bruun.


Initiativtaker: Gunnar O. Bruun var initiativtakeren til intervalltreningen, men han understreker at han er ikke noen trener for gjengen. Dette skal være ei gruppe som fungerer også uten han. Foto: Marianne Røhme.


Intervallpils hver sjette fredag

Det er ikke bare på intervalltreningen gruppa er sosial. Hver sjette fredag møtes de til intervallpils (eller annen drikke) i Harstad. Også her pleier oppmøtet å være stort.

Har du lyst til å være med på intervalltreningene i Harstad er det bare å møte opp på friidrettsstadionen torsdager kl 19. Har du ikke anledning til å dra til Harstad, kan du følge med på facebooksida deres: Intervalltrening Harstad.

Alle bildene fra intervalltreningen Kondis var med på finner du her.


Sprek barnepike: Bestemor Synøve Brox har i år satt aldersrekord på 5 km i klasse 55-59 år med 18.33! Mor til Håkon og Mari Brox forsaker likevel en skikkelig intervalløkt  når formålet er å passe på lille Sigurd på syv uker, hennes aller første barnebarn. Så kunne Håkon,som i august skal løpe maraton i EM, og kona Julie løpe sine intervaller i trygg forsvisning om at avkommet var i de beste hender. Foto: Marianne Røhme.