Høstsesongen ble riktignok innledet med to (minne)løp nord i fylket siste helga i juli, men kommende helg er det ekstra mye å velge mellom for den som ønsker å komme ut av feriemodus og piffe opp formen med en konkurransetrening.

Snoervillen.jpgSom vi tidligere har omtalt går Hedmarks eneste maraton, Kongsvinger Maraton,  av stabelen på Sæter gård med både mini-, halv og hel-maraton på programmet lørdag.  Fire dager før løpet er det 162 navn på starlistene med halvmaraton som den mest populære distansen med 106 påmeldte så langt, foruten 33 på maraton og 23 på minimaraton på 4,2 km. I fjor tok akkurat 300 aktivt del i løperfesten nord for  festningsbyen.

Vi har også tidligere omtalt Sjusjøløpet som lørdag går for 4. gang med to distanser,10,5 og 23,5 km, med ganske så forskjellige utfordringer.  Status pr. 02.08 er 38 påmeldte ganske jevnt fordelt på de to distansene. I fjor fullførte rekordantallet 127 løpet i Ringsakerfjellet.

Bildet: Fra stien over Snørvillen i lang løype i Sjujsøløpet.

Lørdag går også Bèrghem Ultra på Gåsbu for 2. gang med to reale utfordringer, 90 km "harejakt " og 45 km terrengultra. Her står det 16 navn på startlista hvorav 6 er klar for en "tjuvstart på harejakta".

Søndag er det klart for  Hummefjelldilten igjen etter et års pause i ny løypa i flott skogs- og fjellterreng mellom Narjordet og Os. Det blir i år 35. gang løpet arrangeres, og det vil bli markert i målområdet som i år er lagt til Os sentrum. Det er også muligheter for å gjennomføre løypa som turmarsj, og Minidilten på 3 km uten tidtaking for alle aldre går i målområdet for hovedløpet. Inkludert 87 trimmere stilte 129 til start i den forrige utgaven av Hummelfjelldilten i 2014. Foreløpig er det 20 påmeldte til den tradisjonsrike "Dilten" som i år altså kommer i fornyet utgave.

Søndag er det også klart for et helt nytt motbakkeløp, Beteberget Opp, i Brydalen i Tynset kommune. Løpet er en del av Ungdomslagets prosjekt "Høgget - to-dagers i Brydalen" som foruten bakkeløp inneholder utekonsert, servering og familieaktiviteter. Løpet er 3,8 km langt med 400 høydemeter som skal forseres.

Hvis du foretrekker sykkel som framkosmstmiddel har du også et tilbud både lørdag og søndag, begge i Trysil kommune. Søre Osen IL oppfordrer til treningsrittet Osensjøen Rundt på 63km lørdag hvor formålet er å samle inn penger til Aktiv mot kreft. Det er også muligheter for å støtte den meget gode saken ved å bli med på en 10 km gåtur langs Finnskogleden. (Se hele invitasjonen under!Fjorårets tre arrangementer (sykkelritt uten tid, sykkelritt med tidtaking og gåtur) hadde til sammen 130 deltakere og ga 21 130kroner til Aktiv mot krefts arbeid med å opprette aktivitetsløyper for kreftsyke barn på norske sykehus.

Søndag arrangerer så Trysil SK terrengrittet Varlitråkket mellom Slettås og Jordet. Turrittet er 35 km langt og går i variert terreng på stier, traktor-, grus- og skogsbilveier mens trimmere kan velge en kortere utgave på 15 km langs riksveien. 25 aktive syklister fullførte fjorårets utgave. 

Reportasjer fra alt som rører seg innen kondisjonsidrett i Hedmark vil du som vanlig finne på kondis.no i løpet av eller rett over helga. Hvilket arrangement velger du?
Aktivitet mot kreft_640x880.jpg