20 år gamle Yngvild Kaspersen hadde en rekke sterke løpere bak seg. Laura Orgue som er verdensmester i ski randonne, som ble nummer to i Skåla Opp tidligere i sommer og som ble nummer 10 på 3-mila i OL i Sochi, var nesten åtte minutter bak Yngvild som vant på 2.42.04. På tredjeplass kom Maite Maiora som ble nummer tre i VM i terrengultra i vår. Elisa Desco på fjerdeplass - nesten 14 minutter bak Yngvild - ble verdensmester i Skyrunning innlagt i Mont Blanc Marathon i fjor, og hun vant også det prestisjefulle løpet i år.

Også videre nedover lista finner vi sterke løpere, som Stevie Kremer, som vant Mont Blanc Marathon og Skyrace-serien sammenlagt i 2013. Kort sagt - det var et impoonerende felt 20-åringen fra Tromsø utklassa.

Forholda under løpet var ekstreme med sterk vind og skybrudd som gjorde stiene om til bekker.

– Det var en tropisk storm her under løpet, så regnet har stått på som en dusj. Vi har vasset i vann, og det har vært masse vind! Men det var faktisk godt at det regna i dag, for ellers ville det vært så varmt. Temperaturen var mellom 20 og  30 grader et sted, men det er så høy luftfuktighet, så det var godt med regn. Det var bare en artig opplevelse, fortalte Kaspersen til Nordlys etter løpet.

Hos iancoreless.org er hun sitert på følgende vis:

- Løpet var veldig fint. Jeg nøt hele løypa siden jeg knapt kan oppleve slikt vær i mitt eget land, og det var både nytt og friskt for meg. Jeg er skikkelig sliten etter løpet, og det mest krevende partiet for min del var helt klart trappene og den siste nedstigningen.

Et av kjennetegna med løpet i Hong Kong er nettopp trapper som skal forseres både opp og ned. Det så Yngvild ut til å beherske på ypperste vis. Raskest av herrene var Remi Bonnett fra Sveits som i sommer vant Mont Blanc Marathon.

Alle resultat

Lantua2_Peaks_foto_Martina_Valmassoi_Salomon.jpgLøypa i Lantau 2 Peaks byr på en hel del trappeløping. (Foto: Martina Valmassoi, Salomon)

Yngvild Kaspersen og resten av Solomon-løperne besiktiga løypa i dagene før løpet. (Foto: Martina Valmassoi, Salomon)

Skjermdump_Kilian_Jornet.jpgSelveste Kilian Jornet var en av de mange som gratulerte vinnerne med det gode løpet. (Skjermdump fra facebook)