Sykkelvask-koe

Vang Skiløperforening Sykkel og Norbygda/Løten Ski har samarbeidet om det nye seedingsrittet som benytter deler av traséene til det tidligere Budorrittet og Gåsbutråkket. Et uvanlig kraftig regnvær dagen før premeiéredagen gjorde terrengpartiene ekstra gjørmete og tunge. Den 55 km lange løypa har en høydeforskjell på 300 m som under lørdagens forhold skilte rytterene ekstra godt.

Historiens første Hedmarksvidda Rundt fikk da også to klare vinnere. Joakim Vika kom inn på 2.02.57 etter å ha kjørt så og si hele løypa alene i tet. Han vant til slutt halvannet minutt foran duoen Terje Holm, Ottestad SK/Team Nakamura og Pål Arne Jensen, Raufoss & Gjøvik SK.

Den suverene vinneren i kvinneklassen, Ingrid Jevne Framstad fra CK Toten-Tråkk/Team Hard Rocx,  var tilbake på Budor Skistadion etter 2.14.38 og var ni minutter foran neste kvinnelige rytter, multisport-fenomenet Linda Røset. Siw Weideborg fra Brumunddal SK tok 3. plassen både i klasse K 35-39 år og  totalt.

Temmelig nøyaktig 350 syklister fullførte premieren på Hedmarksvidda Rundt som dermed fra dag en viste at det har potensiale til å bli et stort og godt terrengritt. Samarbeid mellom klubbene er helt sikkert veien å gå i stedet for å arrangere hvert sitt ritt i nesten det samme terrenget. Værforholdene er det ikke mulig å gjøre noe med, men det passet selvføgelig dårlig med  rekordnedbør i den nyanlagte traséen som binder Budor og Gåsbu-terrenget sammen. Terrengsyklister flest er imidlertid vant til variert underlag, og de kom slitne men blide til mål i solskinnet  på Budor Skistadion.

Med forhåpentligvis enda større deltakelse i framtiden, blir det nok nødvendig med seeding for å sikre flyt samtidig som alle de beste får starte samtidig. Med puljeinndeling etter alder er det ikke garantert at vinneren kommer først i mål. Også plassering på terminlista vil ble gjenstand for vurdering foran neste arrangement, men med status som seedingsritt ser Hedmarksvidda Rundt ut til å være garantert stor deltakelse.

Resultatliste Hedmarksvidda Rundt 2010

Rittets nettsider

FLERE BILDER FRA HEDMARKSVIDDA RUNDT

Bildet: Det ble kø på sykkelvasken etter det første Hedmarksvidda Rundt.

Joakim_Vika_terreng

Joakim Vika, Brumunddal SK var alene i tet allerde i det første terrengpartiet etter 8 km.

Ingrid_Jevne_Framstad_terreng

Ingdrid Jevne Framstad, CK Troten tråkk/Team Hard Rocx var også først av damene fra start til mål.

Her kommer en del bilder tatt i det andre sleipe terrengpartiet ved Måsætra.Alle foto: Stein Arne Negård.

Sidelengs_i_soela

Bare en ikke blir bløt på bena, så...

Sidelengs_i_soela_2

Nede for telling!

Paa_trynet

Helt på trynet!

Paa_rumpa_gjoerma

På rumpa!

Manne_og_kvinnefall

Manne- og kvinne-fall!

To_i_troebbel

Hjelp meg opp'a!

Daarlig_sikt

Trøbbel med sikten!

Vang-fall_paa_hjemmebane

Skitt au!

Tom_Foss_travelt

Noen har det travlere enn andre!

Ingen_sure_miner_bare_soelte_minner

Ingen sure miner - bare sølete minner?

Sol_og_latter

Sol og latter!

Ingrid_Jevne_Framstad_triller

Trillende damevinner!

Joakim_Vika_trillende

Trillende herrevinner!