Sondre lå nokså avventende langt framme i feltet fram til 6500 m. Så gikk han i tet, og fartsøkningen gjorde løper etter løper begynte å falle av. Til slutt var det bare italieneren Ahmed El Mazoury som hang med. Men to runder fra mål måtte han også gi en liten luke, og etter en sterk siste 800 m vant Sondre med over 5 sekunder.

-Jeg kjente den lange reisa og den tøffe 5000 meteren fra Birmingham i beina. Det var derfor godt at det ble løpt i et moderat tempo slik at jeg kunne komme inn i løpet. Etter hvert kom beina i gang, og jeg kunne kjøre på, fortalte en meget godt fornøyd 20-åring etter løpet.

Det vises også på passeringstidene at Sondre gradvis kvikna til. 5000 m ble passert på 14.31, mens den andre halvdelen gikk på 14.10. Mens første 3000 m ble unnagjort på 8.39 gikk de siste 3000 meterne på 8.20. Den raskeste kilometeren var den siste som Sondre løp på 2.46.

I tillegg til den etterlengta gullmedaljen kunne Vidar-løperen også glede seg over ny pers med 2 sekunder. På telefon til klubbkompis Sindre Buraas var meldingen klar:

- På lørdag er det din tur!

Da skal Sindre løpe 5000 m, og både medalje- og gullmuligheten er til stede.

Også Lars Erik Malde løp bra og ble nummer tolv med 29.45,80. Det var mindre enn 2 sekunder bak persen som han satte i USA i vår. Svenske Mikael Ekvall ble nummer ni med 29.27,58. Bronsen gikk til tyske Musa Roba-Kinkal mens italienske Ahmed El Mazoury sikra sølvet.

Lars Erik Malde løp opp mot sitt aller beste, og slo 10 av de 22 løperne som starta. (Foto: Jasper Buitink)

10.000 m   MOEN, Sondre Nordstad 28:41:66 02:46

Italieneren Ahmed El Mazoury klarte å henge på til det var to runder igjen. Derifra og inn var Sondre for sterk. (Foto: Jasper Buitink)

Lars Erik Malde er glad for å krysse målstreken etter 25 jevnt gode runder. Det var hans tredje 10.000 m-løp for året mellom 29.42 og 29.51. (Foto: Jasper Buitink)

Med sin progressive langspurt rista Sondre av seg alle konkurrentene, og det var stor stas å krysse målstreken som førstemann. Sondre Nordstad Moen har satt tonen for den norske troppen i U23-EM, og det er bare å glede seg til fortsettelsen. (Foto: Jasper Buitink)