Fra Tyrvings tradisjonsrike 2.juledags Kolsåstoppen Opp i 2006

Kondis.no hadde ikke løpet Kolsåstoppen Opp på sin terminliste. Men fra arrangøren har vi nettopp fått resultatlista.  Det er langrennsgruppa i Bærums Verk som har arrangert og det hele har vært uformelt og "internt". Tidtakingen har blitt foretatt av løperne sjøl. Vi fant også ut at løpet har blitt arrangert i 2011, men resultater fra dette løpet foreligger ikke. Vinnetiden var på ca. 12:45

Det er imidlertid ikke første gang det har blitt arrangert løp opp til Kolsåstoppen. Tyrving har hatt tradisjon for å arrangere et internt løp opp til Kolsåstoppen på 2. juledag.HER kan du lese reportasje fra løpet i 2006.  

Kolsåstoppen ligger på 340 meter over havet og utsikten fra toppen er en av de flotteste i Osloområdet. Budstikka skrev om løpet i februar 2010 da det var Tyring som hadde idéen. I slutten av  april i år hadde Budstikka en forhåndsreportasje. HER finner du invitasjonen til årets løp.  Budstikka laget en bildeserie fra løpet i år. Også Kolsås Idrettslag ønsker å arrangere Kolsåstoppen Opp kan det se ut som ?

Fra innbydelsen har vi sakset dette om løypa:
Løypa går fra T-banebrua opp til bommen øverst i Toppåsveien, derfra videre den bredeste stien opp til KIF-hytta og videre opp til Kolsåstoppen. Løypa vil merkes med piler og plastremser i forkant av løpet. Det vil for de aller fleste som trener noenlunde regelmessig være mulig å løpe ca 70% av distansen. Noe av løypa er så bratt at de fleste vil måtte gå noe. Løypa er i underkant av 2 km lang, og det er omtrent 200 høydemeter fra startpunktet til toppen. Vi satser på å starte i én eller flere puljer, avhengig av antall deltagere, i en form for fellesstart.

3 beste menn:
Jens Arne Svartdal  11:52
Simen Heimdahl     11:55
Lars Laukeland       12:40

3 beste kvinner:
Karoline Schetne      15:50
Gunnvor L. Klevberg 16:10
Line Rylandsholm    16:20

RESULTATER fra Kolsåstoppen opp 13.mai (2.utg)  39 deltakere.