Det har vært  arrangert såkalte IAU World Trophy konkurranser på 50 km tidligere, og årets løp er det første offiselle VM på distansen. Noen av våre løpere som har hevdet seg bra tidligere var enten skadet eller ikke kvalifisert, så Undheim ILs Svein Ove Risa var den eneste norske deltageren.

Det var mulig å følge løperne runde for runde (10 x 5 km) HER

Svein Ove Risa nr. 22
Svein Ove Risa løp de 10 rundene på rundetider der snittet var 20:03 (5 km) som tilsvarer 4:01 pr km. Den raskeste runden gikk på 18:03 og den siste på 20:58.

Sluttiden 3:20:31 er likevel nesten 17 minutter bak persen. Han kvalifiserte seg med 3:03:47 da han vant Bislett 50K i februar: Svein Ove Risa og Malin Klintefjord vant Bislett 50 km

22. Svein Ove Risa NOR 3:20:31.1

Jarle Risa og FIK Orions Rita Nordsveen var begge tatt ut til mesterskapet, men begge meldte skadeforfall. Fra fjorårets løp: Rita Nordsveen med 4. plass i World Trophy Final, Jarle Risa nr 13

Risa_brothers_Jarlel_tv_og_Svein-Ove_A20G0937.jpgBrødrene Risa slåss om seierspokalen på Bislett i februar... nå har begge vunnet på Bislett (foto: Kjell Vigestad)