800 meter ble på forhånd regnet som et av helgens store høydepunkt. Skulle Europamesteren på 1500 meter klare å slå EM-finalisten på 800 meter ?

Henrik Ingebrigtsen løp offensivt og hadde overtaket lenge, men Thomas Roth kom seg til slutt foran Henrik og på oppløpet hadde han god kontroll på begge Ingebrigtsenbrødrene. Familieduellen endte 2-1 til Ingebrigtsen da de fikk med seg både sølv og bronse. Lillebror Andreas valgte å prioritere 400m i dag. 400m løp også Thomas Roth rett etter 800 meteren.

Henrik hadde bestemt seg for å ta teten på sisterunden. Da måtte Thomas rundt han og forbi om gullet skulle bli Rothfamiliens. Han kjempet og kjempet, men til slutt kom Thomas seg forbi. Thomas selv hadde god tro på at et løpsopplegg med Henrik i tet ville passe ham perfekt. Han visste at han trolig hadde større fart på slutten. Derfor hadde han stor tro på gull da han lå rett i rygg på Henrik på sisterunden.


Henrik Ingebrigtsen, Thomas Roth og Filip Ingebrigtsen på pallen. (Foto: Stig Vangsnes)

MS 800 m finale
Plass:   Navn: Klubb: Resultat:
1   Thomas Roth Ullensaker/Kisa IL 1,51,35
2   Henrik Ingebrigtsen Sandnes IL 1,52,08
3   Filip Ingebrigtsen Sandnes IL 1,52,41
4   Stian Flo Tjalve IK 1,52,89
5   Roald Hagbart Frøskeland Steinkjer FIK 1,52,98
6   Vetle Aasland Ullensaker/Kisa IL 1,53,12
7   Johannes Alnes Bækkelagets SK 1,53,47
8   Vidar Dahle Gular, IL 1,53,95


Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes var klar til gullkamp på 80 meter. (Foto: Stig Vangsnes) 


Johannes Alnes var kjempeglad for å ha kvalifisert seg til finalen. Derfor tok han seg også tid til å applaudere for kollegaene på 800 meter. (Foto: Stig Vangsnes) 


Henrik og Thomas i gang med den rutinerte gull-løperen Stian Flo mellom seg. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Henrik tar kommandoen ut av første sving. (Foto: Stig Vangsnes) 


Filip Ingebrigtsen og Vetle Aasland kontrollerer feltet bakfra. (Foto: Stig Vangsnes) 


Stian Flo og Henrik Ingebrigtsen har kommandoen halvveis. (Foto: Stig Vangsnes) 


(Foto: Bjørn Johannessen) 


Henrik klinker til med 270 meter igjen. Klarer noen å komme seg rundt og forbi ? Stian Flo ligger inne med listen. Det ble skjebnesvangert i dag. Han kom seg aldri ut og forbi. Da røk medaljen for mannen som for noen år siden ble kåret til Norges mest intelligente løper. (Foto: Stig Vangsnes) 


Roald Frøskeland og Vidar Dahle hadde mer enn nok med å klamre seg til resten av feltet. (Foto: Stig Vangsnes) 

Av Rune Helle:
Ikke storfornøyd
KRISTIANSAND: Roald Frøskeland (18) ble nummer fem på 800 meter under senior NM. I en finale som holdt meget høyt sportlig nivå var han til slutt halvsekundet fra sin første seniormedalje.
-Det var et bra løp, men helklaff var det ikke. Jeg er derfor ikke storfornøyd, sier den tidligere Åmøy og Grønøy-gutten som presiserer at dette var en god prestasjon.
Roald ble syk før finalen på 800 meter under junior NM, mens han ble nummer to på U-20 nordisk i Sverige forrige helg.
-Helgens løp var en mye bedre sportlig prestasjon. Det er mange gode mellomdistanseløpere i Norge for tiden. Det var langt fra like høyt nivå under nordisk, presiserer Roald.
Forrige helg var det Filip Ingebrigtsen som vant. I helgen var det Filip som med sine 1.52,41 tok den siste pallplassen.
-Mine 1.52,98 var over to sekund bak pers, men det var likevel en mer enn godkjent sportslig prestasjon, understreker han.

Rusletempo
Det gikk svært rolig på førsterunden i helgens NM-finale.
-Den gjorde vi unna på rundt 57 sekunder. Det gikk betydelig fortere på den andre. Jeg startet nok en gang spurten litt for seint, beklager Roald som understreker at med en medalje ville helgen vært perfekt.
Roald var også påmeldt på 1500 meter.
-Forsøket på 800 gikk fredag. Hadde jeg ikke kommet til finalen ville jeg løpt 1500 på lørdag, sier Roald som da var opptatt med finalen på 800 meter.

En helg igjen
Roald løper UM (NM for yngre) i Bergen helgen som kommer.
-Her er jeg påmeldt på 400, 800 og 1500. Det blir minst to løp på meg. Jeg får la dagsformen være med å avgjøre hvilke distanser det blir, sier Roald etter sitt tredje mesterskap i løpet av en måned. Det startet med junior NM i Sigdal siste helgen i juli. Så var det nordisk.
-Mesterskapssesongen avsluttes med UM helgen som kommer, avslutter han.


Thomas Roth knuser all motstand på oppløpet. (Foto: Bjørn Johannessen) 


 (Foto: Stig Vangsnes) 


(Foto: Bjørn Johannessen) 


Brødrene Ingebrigtsen tar de øvrige medaljene. (Foto: Stig Vangsnes) 


Vetle Aasland blir nr. seks foran Johannes Alnes. (Foto: Stig Vangsnes) 


Stas med to medaljer i familien på samme distanse. Det er sjelden kost i norsk friidrett. (Foto: Stig Vangsnes) 


To fantastiske løpere. I dag vant Thomas. I morgen er Thomas sikker på at Henrik tar gull på 1500 meter. (Foto: Stig Vangsnes) 


(Foto: Bjørn Johannessen) 


Rett etter 800 meterfinalen var det forsøk på 400 meter for Thomas Roth. Det gikk også glimrende. Klar for finale sammen med lillebror Andreas i morgen. (Foto: Bjørn Johannessen)


(Foto: Bjørn Johannessen) 

Les alt om NM i friidrett på kondis.no

Arrangørens hjemmesider