På fredagen var det Limone Extreme Vertical med sine 3 km og over 1100 høydemeter som skulle bestiges med hodelykt i nattemørket. Med start fra 60 meter over havet kunne igjen Thorbjørn T. Ludvigsen smile hele veien, om ikke til banken så til en ny pallplass i et motbakkeløp.

På toppen i 1160 meters høyde i Skyrunners Vertical kom Thorbjørn Ludvigsen inn på andreplass med tiden 37.44, bare 23 sekunder bak vinneren Urban Zemmer fra (U.S LA SPORTIVA), som løp på 37.11. Bak seg hadde han  Kilian B. Jornet fra Team Salomon på fjerdeplass med 39.04. Thorbjørn slo dermed verdens kanskje aller beste fjelløper med over minuttet.

Også Eirik D. Haugsnes fra Finnsnes løp godt og kom til topps til en åttendeplass, to minutter og 51 sekunder bak vinneren, på tiden 40.02. Årets norske veteranmester på halvmaraton i klasse 45-49, Bjørn Harald Bongom, deltok også og kom inn 15 minutter og 16 sekunder bak vinneren på 52.27.

Hanne Liland løp på 1.03.13. Hun var 17. minutter og tre sekunder bak vinneren Laura Orgue, som vant dameklassen på 46.10.

På bildet til høyre (klikk for stor utgave) ser vi to glade vikinger fra Norge med andre- og åttendeplass i Limone Vertical, Thorbjørn Ludvigsen og Eirik D. Haugnes. Foto: Lene Bødtker

På søndagen sto det aller mest spektakulære for tur, Limone Extreme Skyrace, med hele verdenseliten samlet. Hele 23.5 km lang med start og mål ved Gardasjøen og nær området Limone. Løperene skal opp til toppen Monte Carone 1621 meter over havet og ned igjen til mål ved Gardasjøen. Rekorden i løpet tilhører italienske Marco De Gasperi på 2.13.34, satt i 2012. Den ble stående også etter årets løp. Løperne må være over 18 år og legeattest er nødvendig for å delta.

Igjen ble Thorbjørn Ludvigsen beste norske på niendeplass. Fra Facebook kan Thorbjørn melde: - Det ble en hard og tøff konkurranse, var 7,52 minutter bak vinneren Kilian Jornet. Er fornøyd med det. - Det har vært en kanonflott opplevelse for meg å være her og hat fått mye erfaring. Gleder meg til Skyrace 2014. Andre norske som deltok var Gjermund Nordskar på 24. plass og Eirik D. Haugsnes på 29. plass.

Innsatsen til de norske herrene må sies å være svært bra. Topp-ti-plasseringer på fredagens Limone Vertical for Thorbjørn og Eirik når verdens beste motbakkeløpere er på plass, er sterkt. Fremdeles er Thorbjørn Ludvigsen i 80 % stilling som tømrer, så her er det enda litt å gå på for rekordholderen i Stoltzen.

Vi kan også lese av resultatlisten at de norske også trives best i det bratte motbakkeløp. Fjelløpene som går både opp og ned har vi få av i Norge. Når det i tillegg er en stor idrett i flere land med rene profflag som stiller til start, så er det et stykke vei å gå før norske løpere hevder seg i lange fjelløp..

Resultater nederst under bildeserien.

Tekst: Jørgen Pettersen           Foto: Lene Bødtker

Thorbjørn Ludvigsen og Eirik Haugsnes på pallen etter andre og åttendeplass på fredagens Limone Extreme Skyrunner Vertical.

Hurra, vi har skrevet oss inn på listen over deltakere i det tøffe Limone Extreme Skyrace. Til toppen på 1621 meter og ned igjen. Fra venstre ser vi Gjermund Nordskar, i midten Eirik Dagsønn Haugsnes og til høyre Thorbjørn Thorsen Ludvigsen.

Slitne karer etter 23.5 km med både opp og nedstigning. Thorbjørn, Eirik og Gjermund etter nevnte rekkefølge fra venstre.

Verdens aller beste motbakkeløpere er samlet på pallen etter Limone Extreme Skyrace World Final. Thorbjørn er blant dem.

Thorbjørn feiret 25-årsdagen i Italia sammen Gjermund Nordskar, som også fylte 25 år, mens kjæresten til Thorbjørn, Lene Bødtker, tok bildet. Gratulerer til både Thorbjørn og Gjermund med vel overstått 25-årsdag.

Resultatlisten for menn i Limone Skyrunning Extreme Vertical (fredag).