To dager før Rett til Værs skulle arrangeres var værmeldinga søkk våt og t.o.m. arrangøren oppgav i sin informasjon til løperne at det ble regn under løpet. Men været ble atskillig bedre og med unntak av en liten yrskur på noen minutter, ble det oppholdsvær både under oppvarming og sjølve løpet.

Løypa var imidlertid søkk våt og flere steder rant bekkene i løypa. Innspurten løpes på snaue 100 meter med myr og her sto ikke løypa noe tilbake for Råskinnet, og svært mange løpere sank laaaangt ned i gjørma.

Fjorårets vinner av Rett til Værs, motbakkespesialisten Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve tok en dobbel som i fjor og vant Grefsenkollen Opp på lørdag og Rett til Værs! på tirsdag. Sundby brukte 62 sekunder lengre tid enn under fjorårets løp da det var sol, varmt og tørt.

I Motbakkecupen (hvor vinneren er den som har samlet flest poeng i løpet av de fem løpene) må nok Sundby delta i alle løpene, noe han ikke gjorde i fjor, om han skal gå til topps sammenlagt og holde konkurrentene bak seg.  Bak fulgte de aller beste sammenlagt i fjor. Ikke minst imponerte vinner av cupen Erling Hisdal, Tjalve som i fjor var over halvannet minutt bak Sundby. Nå var han hakk i hælene og bare to sekunder bak i mål.

Hilde Gudem, Vidar ble nr. 3 i Rett til Værs! i fjor og gikk helt til topps i år. Hilde la på bare 14 sekunder på
sin tid fra 2014. Som i Grefsenkollen Opp på lørdag plasserte ungjentene seg godt i toppen av resultatlista med 3, 5 og 6. plass. Med denne seieren har Gudem lagt et godt grunnlag for å gjenta seieren i  Motbakkecup i Maridalsalpene fra i fjor.