Didrik Tønseth (Strindheim) har i flere år vært en sterk motbakkeløper, og har både seier i Fjellseterløpet fra tidligere og deltakelse i EM i motbakkeløp. Det er imidlertid først og fremst langrennsløper han er, og i år fikk han sitt store gjennombrudd med gode resultater i verdenscupen og uttak til VM i Val Di Fiemme, som han dessverre ikke fikk gått på grunn av ryggproblemer.

Nå tyder mye på at den snart 22 år gamle trønderen er tilbake i slag igjen, og han hadde full kontroll på feltet under Fjellseterløpet, der han vant på tiden 31:14, som likevel er ett stykke bak Håvard Fjærlis løyperekord i dagens løype på 29:53 satt i 2009, og enda lenger bak Dag Øxnevads løyperekord fra 1989 på 29:00, da løpet hadde start ved Marienborg. Didrik hadde hele veien følge av langrennskollega Petter Eliassen, som løp utenfor konkurranse - arrangøren hadde rett og slett ikke nok startnummer til alle, og uheldig nok var det flere oppe i teten som ikke fikk nummer. Thomas Holm fra Rindal IL står som nummer to på lista (men var altså tredjemann opp) med tiden 32:05, og på plassen bak ham står 2011-vinner Andreas Dahlø Wærnes, også Rindal, på tiden 32:22, men mellom disse var det nok en langrennsløper, Chris Jespersen (Byåsen) som heller ikke hadde fått startnummer.


På damesiden er det fortsatt ingen som matcher Anne Nevin, også hun fra Strindheim, og med 35:06 var hun kun åtte sekunder bak sin egen bestetid i dagens løype satt i 2010, og hun har med det vunnet løpet fem år på rad. Hun hadde nesten to minutters margin til Anniken Amos Ruud fra arrangørklubben NTNUI på 37:03, mens tredje kvinne ble Irene Haugsdal Olsøybakk fra Strindheim på 37:39.

Totalt 502 løpere fullførte på tid, noe som knuser den gamle deltakerrekorden på 382 satt i fjor.

Komplett resultatliste ligger her (Mangler foreløpig de som løp uten nummer): 130424_Fjellseterl%C3%B8pet.pdf

Se mange bilder fra løpet i høy oppløsning på denne linken.