Det var Terje Amundsen, Glåmdal SK som fikk fordel av denne svingen i målgangen, og dermed sikret han seg ett sekund raskere tid enn nummer to, som ble Morten Sundby fra Nes SK.

- Prøvde å stikke
- Det var på grunn av denne spesielle målgangen at jeg vant, sier Terje Amundsen, uten å fremheve seg selv. Hadde det vært en rett strekke, hadde Morten garantert vunnet.
Tidlig i rittet var Amundsen en av dem som stakk av fra feltet sammen med Morten Sundby, Birger Andreas Bråthen, Trim Friskus og Tor Fredriksen, Skotterud IL.
- Jeg prøvde å stikke av litt før halvveis i rittet, men ble innhentet, forteller Amundsen. Også ved Lindalen rykket han, og denne gangen hadde han 500 meters forsprang – men det holdt heller ikke.
- Jeg hadde planlagt å gå singel, men fant fort ut at det ble altfor tungt å ligge i front alene.

Bergpriser
Bergprisen ved Vålvannet gikk til Tor Fredriksen, som la inn en skikkelig spurt etter fornuftig disponering av kreftene. Han var oppe og dro ”firerbanden” flere ganger, men måtte gi tapt på slutten, og kom inn som 4. beste mann.
Blant damene ble det Christina Ruud Lia, Glåmdal SK, som vant både bergprisen og totalt. Hun var suveren i mål med en bestetid på 2.09.14 – nesten 7 minutter før klubbvenninna Trine Skjellestad, mens fjorårets vinner Trine Beate Grini endte som nummer 3. I den yngste herreklassen 16-19 år, gikk Ole Dalsjø fra Magnor Ungdomslag helt til topps med den 10. beste tiden av alle 65 som fullførte den lengste løypa. En flott prestasjon.


Rekordtider
Kjempefine forhold gjorde sitt til at tidene ble presset i forhold til debuten av Aktiv-rittet i fjor, selv om de siste rytterne møtte både regn og hagl mot mål.
- Med en forbedring av ”persen” på rundt 6 minutter i forhold til i fjor, og en sluttid på 1.46.22 – bare 29 sekunder etter Amundsen, er jeg kjempefornøyd, sier Fredriksen, som også legger til at han har økt treningsmengden betraktelig.
Nå står duatlon på Finnskogen og Grenserittet på planen, mens vinneren i går satte seg på flyet til Trondheim. Sammen med fjorårets vinner Svein Thore Gerhardsen skal han sykle terrengvarianten av Den Store Styrkeprøven.
- Det blir spennende, sier Amundsen, - med 75 mil i løpet av 6 dager. Mandagsetappen er på 15 mil. Amundsen har allerede lagt Aktiv-rittet bak seg, og satt inn alt fullt fokus på neste ritt.

Nostalgisk rytter
EIDSKOG: Anders Johan Pedersen fra Sagstua tok lørdag sin første sykkeltur siden han knuste kneet sitt og vraket sykkelen i 1996 etter en kraftig velt.

For å markere at han endelig skulle prøve seg på sykkelsetet igjen, hadde han pyntet seg med skjorte og slips og gjennomførte 5 km på en håndbygd sykkel fra midten av 1930-tallet.
- Det nærmer seg St. Hans, og da jeg tok fram sykkelen tenkte jeg at jeg kunne gjøre litt mer ut av rittet. Jeg tenkte tilbake på feiringen av midtsommer etter krigen da mannfolkene nystriglet og pyntet, slang seg på sykkelen for å få med seg midtsommerdansen etter en lang og slitsom uke på jobben.
Pedersen, som tidligere var aktiv idrettsmann fikk en grei tur, og kneet holdt.
- Det var en kjempefin runde, selv om jeg ble forbipassert av flere unger, sier han.
I GANG
I alt 180 ryttere deltok på årets utgave av Aktiv-rittet, som ble arrangert for andre gang.
BERGPRIS
Tor Fredriksen, Skotterud IL og Christina Ruud Lia, Glåmdal SK tok hver sin bergpris, og Christina ble også beste dame i mål.
VINNER
Terje Amundsen tok innersvingen på alle med dagens beste tid: 1.45.53 på 54 km.
UNG og RASK
I klasse herrer 16-19 år var det Ole Dalsjø som var den raskeste.
FAMILIETRIM
Hele familien Lohne Aarstad fra Sander var med på Magnor. Her er mamma Heidi og barna Oda og Anders med en spesiell tandemsykkel, mens pappa Trond var ute i den lange løypa.
NOSTALIGI
Anders Johan Pedersen deltok i Aktiv-rittet på en håndbygd sykkel fra 1930- årene.