Per Christian Torgersrud, Eidisva Energi BIL var 23 sekunder foran fjorårsvinner Vegard Øie fra Nordbygda/Løten Ski og Marianne Myklebust fra Hamar IL beseiret Eli G Pedersen, Hilde GP Skiskole med 54 sekunder i det 17,5 km lange Ottestadstien rundt som ble arrangert for tredje gang søndag.

Blant kvinnene skilte det seg ut en trio bestående av Marianne Myklebust, Eli Gjermundshaug Pedersen og Sofie Johansson. Evigunge Marianne Myklebust fikk en luke i motene som vokste inn til mål. Hamar IL-treneren vinnertid ble imponerende 1.15.45.

I  herrenes oppgjør fikk første fjorårsvinner Vegard Øie fikk en luke til Per Christian Lysaker Torgersrud, men en etter et spennende oppgjør trakk motbakkeekspert Torgersrud det lengste strået. Den nye offisielle løyperekorden i Ottestadstien Rundt lyder nå på 1.04.07. Øie fulgte bare 23 sekunder bak, mens luka ned til Magnus Nilsen på 3. plass ble på over fem minutter.

Med 67 fullførende på den full distansen i tillegg til 20 stafettlag á 5 løpere og 50 yngre på kortere distanser fullførte nær 220 løpere årets høstklassiker.

Bildet: Per Christian Lysaker Torgersrud over mål som vinner. (Foto: Torfinn Kringlebotn, Ottestad IL Ski)

Mer om løpet på Ottestad IL SKi's nettsider
Fra starten av løpet på idrettsparken i Ottestad. (Foto: Torfinn Kringlebotn, Ottestad IL Ski)