Alle NM-vinnerne på 800 m de siste fire årene var på plass. Eivind Jenssen som vant i 2009, Thomas Roth i 2010 og 2012 og Håkon Mushom i 2011. De tre beste fra fjorårets NM stilte opp: Vinner Thomas Roth, toer Henrik Ingebrigtsen og treer Filip Ingebrgtsen. Det var også disse fem som løp under 1.50 på Bislett mandag kveld.

Det måtte et heller spontant stevne til for å samle  for å samle Norges beste 800 m-løpere. Det kom det løpere fra Sandnes, Bergen, Trondheim og flere andre steder i landet pluss fra Osloklubbene. I disse tider med facebook, twitter og andre kjappe medier, så er ikke NFIFs terminlister like viktig lenger. På Oslo Friidrettskrets sin nettside er ikke ikke stevnet nevnt. De hadde arrangert sommerstevne på Bislett noen få dager før med 800 m på programmet.

Friidrett.no har ikke kommentert resultatene, men vi fant likevel dem likevel på friidrett.no bare minutter etter stevnet ved at en hadde tatt et mobiltelefonbilde av startkortene og lagt det ut på NFIFs twitterkonto. Noen hadde også kvitret til TV2s sportredaksjon, for de brakte et intervju med Henrik Ingebrigtsen, som var strålende fornøyd med løpet hvor han tangerte persen fra i fjor med 1.48.60 og tok andreplassen etter Thomas Roth.

Innspurten: Thomas Roth vinner foran Henrik Ingebrigtsen. Eivind Jensen (helt t.v). blir nr. 3. Filip Ingebrigtsen (nr. 790) blir nr. 4 og Håkon Mushom (helt t.h.) blir nr. 5. Vi ser såvidt Emil Oustad i blått på sjetteplass. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Stevnet ble arrangert av SK Vidar i samarbeid med Ull-Kisa mandag. Det var kunngjort via en notis på SK Vidars nettside 11 dager før stevnet og kom også etterhvert på NFIFs landsomfattende terminliste med tiitel "Treningsstevne i diskos og på 800 m". Det var den eneste offisielle kunngjøringen. Men sosiale medier, gjestebøker, blogger og sms brakte informasjonen med lysets hastighet.

Twittermeldingen på friidrett.no sørget for at et stevne avviklet etter steinalderprosedyrer, ble kunngjort raskere enn svint for verden. Ei natt og noen timer seinere fikk også NFIFs også publisert resultatlista fra den resultatmessig beste 800-meteren på norsk jord med kun norske løpere på denne sida av årtusenskiftet:

Jakob Jilani Habib Wang, Anders Björk, Heidi Johansen og 78 andre liker dette

 Dagfinn Hagen Ingebrigtsen tangerte sin pers fra i fjor. Det var stevnelegen.

 Tommy Gjølga Oppsummering: Oppskriftsmessig seier til Thomas! Bra av Henrik! Pers på Jenssen! Filip er ikke fornøyd med dette :-) Håkon er på vei tilbake og blir skummel i NM. Emil Oustad for n'te gang rett over 1.50. Han har herved overtatt tronen som Norges jevneste 1.50-løper. Vidar hadde en dårlig dag.
 Ole Jørgen Nordhagen Det er så bra å se de gamle stevnekortene fortsatt er i bruk i 2013. Lol!
 Erik Aarset Man bruker ikke høyde/stav-kortene til 800 m :-)