Treroms med Thomas
Thomas Bruusgaard Høgseth
Alder: 21 år
Bosted: Oslo
Klubb: Tyrving
Yrke: Studerer juss
Trener: Jan Erik Dahler og Dag Olav Åse
Perser: 4.00,92 på 1500 m, 9.27,56 på 3000 m hinder, 6.00,52 på 2000 m hinder
Det er på tide å få sett litt bak myten. Jeg skal nå gi dere sannheten om Thomas Bruusgaard Høgseth, alias Bruce (med trykk på en stemt c). Spørsmålene har svirret: Hvem er denne gutten sprek som en fole som lekende lett passerer de høyeste hindre? Hvor kommer han fra?
Av Mette Riise
Jeg har fått det ærefulle oppdrag å svare på disse spørsmålene. Jeg vil ta for meg den sportslige Thomas samt gi et lite innblikk i den kanskje mer ukjente siden med utagerende festing og holdning til dagliglivets øvrige plikter og sysler. Jeg har i de siste månedene bodd sammen med Bruce og har på den måten lært han å kjenne. Så jeg har nok å skrive om. Tro meg, et tett på Thomas-intervju er helt på sin plass.
Den idrettslige karrieren startet da Bruce som unggutt begynte med turn. Å stupe kråke og ta salto ble fort en del av hans hverdag. Det var kun på ett område han skilte seg ut fra de beste tsjekkiske turnerne: Bruce slet med å komme seg smidig og uanfektet ned i spagaten. Noe som, merkelig nok, er å anse som en ulempe i turnmiljøet. Bruce var rett og slett litt for stiv.
En fryktet spiller
Ferden gikk da videre til fotballen og Oslo-klubben Lyn. Der ble han en fryktet spiller. En historie som lever videre hos lagkameratene i Lyn den dag i dag, handler om den gangen Bruce, uten tanke for egen kropp og helse, kastet seg med enorm hastighet og høyde etter en målrettet ball. Dette er selvsagt ingen solskinnshistorie så jeg ser derfor ingen grunn til å pynte unødig på den. Det kunne uansett lett konstateres at like fort som han hadde hoppet opp, kom han med hjelp av tyngdekraften ned igjen. Grusbanen tok ikke hjertelig imot han og etterlot han med flere verkende sår. Om det ble mål, sier historien ingenting om, for det eneste folk lot seg merke med, var at hodet til Bruce befant seg kun noen få cm fra den ene målstangen. Hårfin beregning med andre ord. Jeg må påpeke at dette er en sann og autentisk historie, hentet fram for anledningen. Dette viser at heller ikke på fotballbanen sparte Bruce på kreftene, for ikke å snakke om legemet.
Kapittelet i Lyn ble avsluttet da de lykkelige dagene som juniorspiller tok slutt. Men han har ikke glemt fotballferdighetene. Fremdeles briljerer han på banen, men nå er det navnet til klubben Hasleb som står å lese på trøya.
Friidrettens tur
Det var i større eller mindre grad tilfeldigheter som førte til at det ble friidrettens tur til å gjeste Bruce. Det gode grunnlaget fra hans tidligere nevnte idrettetsgrener gjorde det nok lettere for Bruce å tre inn i friidrettens og Tyrvings verden. Det skal imidlertid ikke holdes hemmelig at friidrett slettes ikke er noen ny og fremmed syssel i familien Bruusgaard Høgseth. Både far Johnny Høgseth og lillesøster Ane er godt kjent med tartandekket. Johnny Høgseth satte faktisk i sin tid nordisk rekord på 1500 m for juniorer. Så løpstalentet er godt forplantet i genene. Sakte, men sikkert hadde Bruce blitt inspirert, influert og lurt til å tro at dette å lefle litt med løpingen var en beslutning tatt av egen frie vilje. Vi andre vet bedre.
Men i denne omtalen av Thomas, Bruce, føler jeg meg forpliktet til å oppdatere og mane frem erindringer helt tilbake til Bamselekene i år 1999. For på Bruce sitt første stevne troppet gutten opp i en tettsittende heldrakt, velkjent under navnet kondomdrakt. En lyseblå metallic sådan. Gutten ville gjøre inntrykk, og at så skjedde, det skal i alle fall ingen ta ifra han..........
......................................................................................
Les hele artikkelen i KONDIS!
KONDIS
Bladet for alle kondisjonerende
Desembernummeret 2003
ÅRGANG 2003
KONDISARKIVET
Les om alle medlemsfordeler og tegn abonnement!
Siste medlemssaker
Annonse