Neida, tittelen betyr ikke at vi ikke trodde det var mulig med et vellykket Vintermaraton. Det er det hvert år.

Derimot var det omtrent slik damevinneren Lena Reif (bildet) på maraton uttrykte det da hun fikk vite at hun var første dame i mål. Nesten himmelfallen ville hun knapt tro at det var sant.

Med 70 etteranmeldte var det til slutt noe over 220 løpere på startstreken, og løpsleder Helge Velure i Ull/Kisa IL gledet seg over en liten deltagerøkning fra i fjor og fornøyde deltagere.ALLE RESULTATENE

www.kondis.no i går: Jessheim Vintermaraton vunnet av Hartikainen

Se også Romerikesidene

Billedgalleri, 200 bilder tatt av Bjørn Hytjanstorp

Tusen takk Bjørn for fantastisk fotoinnsats både på Vintermaraton og mange andre løpsarrangement i år. Du er ikke bare en ultraløper, men også en ultrafotograf.

Samleside for Jessheim Vintermaraton
Forn%F8yd+l%F8psleder
Fornøyd løpsleder
Fornøyd arrangør
Vi sakser direkte fra www.eub.no:
Løpsgeneral Helge Velure var strålende fornøyd med gjennomføringen av gårsdagens arrangement. Han meldte om en liten deltakerøkning fra i fjor, og kunne glede seg over mange positive tilbakemeldinger.

Arrangementsstaben har ikke meldt fra om noen problemer, og nesten alle deltakerne har smilt fra øre til øre i hele dag. Dette var vellykket, sier Velure etter den 22. gjennomføringen av Jessheim vintermaraton.
Han har ikke planer om store endringer i det tradisjonsrike løpet i framtida, men jobber kontinuerlig for å utvikle konkurransen videre.

Vi har funnet formen vår, men jobber mye med å forbedre detaljer i den tekniske gjennomføringen. Vi tar løperne på alvor, og forsøker alltid å legge forholdene best mulig til rette. Vi sitter igjen med en god følelse etter helgas arrangement, sier Velure.

Eidsvoll Ullensaker Blad hadde forøvrig et flott midtsideoppslag fra Vintermaraton i mandagens avis
K+G+Nystr%F6m+l%F8p+sitt+maraton+nr+667+p%E5+Jessheim...med+krykker+pga+vonde+hofter.%0D%0AEn+av+mange+blide+svenske+maratonl%F8pere+p%E5+%E5rets+Vintermaraton+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
K G Nyström løp sitt maraton nr 667 på Jessheim...med krykker pga vonde hofter. En av mange blide svenske maratonløpere på årets Vintermaraton (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Mange svensker....
Det kommer alltid mange svenske maratonløpere til Jessheim vintermaraton, og de bidrar så definitivt til den fine stemningen på løpet. Mange av disse er såkalte maratonsamlere med hundrevis av maratonløp på samvittigheten. K G Nyström fullførte sitt 667.maraton, Lennart Skog sitt 471.,Stig Söderström sitt 464. osv...

Ellers ble det svensk seier både på herrenes helmaraton (Reima Hartikainen) og damenes halvmaraton (Sara Olsson).

Eventyrer på tredjeplass
Tredjemann på maratondistansen og vinner av yngste herreklasse var forresten Mattias Bramstång, en skikkelig ultraløper og eventyrer. Så sent som i september fullførte han det 1.166 km lange løpet La Transe Gaule i Frankrike !

Esa
Ellers debuterte en finne, Esa Nieminen, på norsk jord - med å løpe sitt 52.maratonløp for året.
Esa Nieminenes hjemmeside
I en mail fra Esa skriver han at han var fornøyd med arrangementet, løypa og været. Han håper å komme tilbake en annen gang. Da finner han antagelig lettere fram til Jessheim stadion. Oslodrosja med en ukjent sjåfør hadde store problemer med å finne fram denne gangen...men han rakk det heldigvis.
Bj%F8rn+Gjerde+l%F8p+som+vanlig+under+tre+timer.++Han+er+ogs%E5+den+l%F8peren+som+har+fullf%F8rt+flest+Vintermaraton+med+19+av+22+l%F8p+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Bjørn Gjerde løp som vanlig under tre timer. Han er også den løperen som har fullført flest Vintermaraton med 19 av 22 løp (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Helmaraton
Det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne på helmaraton. I herreklassen var Reima Hartikainen fra Skövde som ventet nummeret for stort for de andre. Det var fem minutter ned til Gjøvik FIKs Helge Holthe som vant 35-39 år og ytterligere 4 minutter til Mattias Bramstång fra Halmstad Garnisons.

Samuel Hafsahl, Sørbråten IL, lå lenge på andreplass, men fikk store problemer etter hvert med kramper i bena. Han slet seg i mål på en tid 10 minutter svakere enn i fjor.

Ellers lar vi oss imponere av veteranene Torodd Lybeck,Fagernes IL og Bjørn Gjerde,BUL i klasse 50-54 år og Sten Solfjeld,BUL i klasse 55-59 år. Disse gutta ble henholdsvis nummer 5,6 og 10 totalt i årets Vintermaraton.

I dameklassen var Lena Reif, Nye Kripos IL, klart i ledelsen hele veien uten å vite om det selv. Til slutt ble det 17 minutters margin til ultraløper Torill Fonn Hartikainen,DNM (og Skövde) på andre plass. En stund figurerte Conni Persson på andreplass, men det viste seg å være herreløperen Conny Persson.
Harald+Ringen+%28til+venstre%29+m%E5tte+se+seg+sl%E5tt+av+sidemannen+Gjermund+S%F8rstad+med+8+sekunder+p%E5+halvmaraton.++Harald+var+derimot+overlegen+vinner+av+klasse+40-44+%E5r.
Harald Ringen (til venstre) måtte se seg slått av sidemannen Gjermund Sørstad med 8 sekunder på halvmaraton. Harald var derimot overlegen vinner av klasse 40-44 år.
Halvmaraton
På guttas halvmaraton var det "maratonløpere" på de første plassene.
Gjermund Sørstad vant både yngste klasse og sammenlagt da han slo vinneren av 40-44 år med noen små sekunder.
Av veteranene ble vi mest imponert av Kjell Hildrums 1.30.05 i menn 65-69 år, en svært sterk prestasjon.

Ellers er vel Vintermaraton et av ytterst få løp hvor det stiller færre deltagere til start på halvmaraton enn på helmaraton. Denne gangen var det med 88 løpere på halv og 100 på hel maraton.

Svenske Sara Olsson, Malung FIK, var raskest av jentene på halvmaraton da hun slo Dorthe Foss, Raufoss IL med ett og et halvt minutt.
Oddbj%F8rn+Homstvedt%2CTr%F8gstad+IL%2C+er+p%E5+det+meste+av+l%F8p+som+arrangeres+innenfor+en+dagsreises+avstand+fra+Tr%F8gstad.++Fort+g%E5r+det+fortsatt+som+l%F8peren+som+vi+kjenner+igjen+med+krykkene+og+som+alltid+er+fremst+i+startfeltet.++Innsatsen+er+alltid+100%25%2B
Oddbjørn Homstvedt,Trøgstad IL, er på det meste av løp som arrangeres innenfor en dagsreises avstand fra Trøgstad. Fort går det fortsatt som løperen som vi kjenner igjen med krykkene og som alltid er fremst i startfeltet. Innsatsen er alltid 100%+
10 km
Også på 10 km var det en sterk maratonløper som vant. Fjorårets norgesmester på helmaraton i Tromsø (2.27.48) Knut Aalien, gjorde kort prosess med de andre ut fra start.
Han vant ett minutt foran Arne Mjelde Sæther,Lillehammer IF - et forsprang han opparbeidet før halvveis.

Ellers var det hard fight om tredjeplassen mellom Vidars hollandske Gerard Cornelissen og Joakim Aardal fra det lokale Raumar OL. Gerard perset tidligere i høst på 33.50, og Joakim hadde som mål å gå under 34.00...Joakim klarte ikke helt målsettinga da han ble spurtbeseiret av Gerard med to sekunder og fikk tida 34.45. Men... to uker etter NYCM er det kanskje ikke å vente at bena er klar for 10-km-pers.

Christina Bus Holth fra Vidar var overlegent beste jente på en 10 km hvor det totalt var med 30 løpere,
Bilder fra Jessheim (Alle foto: Bjørn Hytjanstorp)
Starten+har+g%E5tt+p%E5+helmaraton.++Vi+ser+bl.a.+20+Reima+Hartikainen%2C+71+Per+G+Alfheim%2C+3+Jan+hallans+og+81+Helge+Holthe
Starten har gått på helmaraton. Vi ser bl.a. 20 Reima Hartikainen, 71 Per G Alfheim, 3 Jan hallans og 81 Helge Holthe
Her+ser+vi+superultral%F8per+Mattias+Bramst%E5ng+med+startnr+51+sammen+med+Jan+Halland
Her ser vi superultraløper Mattias Bramstång med startnr 51 sammen med Jan Halland
Kondisred.for+Hedmark+%E5rsdebuterte+p%E5+helmaraton+-+og+er+vanligvis+god+for+bedre+tider+enn+3.18+som+han+fikk+denne+gangen.++Tommelen+i+v%E6ret+likevel+%21
Kondisred.for Hedmark årsdebuterte på helmaraton - og er vanligvis god for bedre tider enn 3.18 som han fikk denne gangen. Tommelen i været likevel !
Her+ser+vi+den+ellers+beskjedne+Bergenseren+Per+Gunnar+Alfheim+forsyne+seg+gr%E5dig+av+drikkebordet.++Etter+m%E5neder+med+skadeproblemer+tidligere+i+%E5r+er+han+p%E5+bra+vei+tilbake.+Burde+jo+l%F8pt+10+min+raskere+sa+PGA%2C+men+det+kommer+nok+bare+han+f%E5r+trene+bra+og+regelmessig+igjen.
Her ser vi den ellers beskjedne Bergenseren Per Gunnar Alfheim forsyne seg grådig av drikkebordet. Etter måneder med skadeproblemer tidligere i år er han på bra vei tilbake. Burde jo løpt 10 min raskere sa PGA, men det kommer nok bare han får trene bra og regelmessig igjen.
Torill+Fonn+Hartikainen+er+norsk%2C+men+bor+i+Sk%F6vde+i+Sverige+sammen+med+herrevinner+Reima.++Begge+vant+Eidsvoll+6-timers+tidligere+i+%E5r%2C+og+n%E5+inviterer+de+til+6-timers+i+Sk%F6vde+11.mars+2006.
Torill Fonn Hartikainen er norsk, men bor i Skövde i Sverige sammen med herrevinner Reima. Begge vant Eidsvoll 6-timers tidligere i år, og nå inviterer de til 6-timers i Skövde 11.mars 2006.
Harald+Edvard+M%F8lmen+fra+Moss+er+jublende+glad+for+%E5+f%E5+lov+til+%E5+l%F8pe+42.195+meter+i+kulda+p%E5+Jessheim.+Slike+unge+karar+vil+vi+se+flere+av....
Harald Edvard Mølmen fra Moss er jublende glad for å få lov til å løpe 42.195 meter i kulda på Jessheim. Slike unge karar vil vi se flere av....
Her+ser+vi+Svein+Pettersen+Jarsve+fra+Asker+underveis+p%E5+sin+helmaraton
Her ser vi Svein Pettersen Jarsve fra Asker underveis på sin helmaraton
Samuel+Hafsahl+var+godt+under+3+timer+i+fjor%2C+og+%E5pnet+enda+litt+raskere+i+%E5r.++Han+l%E5+lenge+p%E5+andreplass%2C+men+kramper+i+bena+gjorde+at+han+hadde+nok+med+%E5+slite+seg+til+m%E5l.++Likevel+brukbare+3.05+p%E5+Samuel.
Samuel Hafsahl var godt under 3 timer i fjor, og åpnet enda litt raskere i år. Han lå lenge på andreplass, men kramper i bena gjorde at han hadde nok med å slite seg til mål. Likevel brukbare 3.05 på Samuel.
Sten+Solfjeld+som+l%F8per+i+klasse+55-59+%E5r+imponerte+enda+en+gang%2C+og+n%E5+har+han+lyst+til+%E5+pr%F8ve+seg+p%E5+5p%E5Norsk+for+f%F8rste+gang.++Han+har+l%F8pt+4+helmaraton+i+Norge+hittil+i+%E5r+-+og+snittiden+er+i+underkant+av+3+timer.++Kanskje+Per+J+Helseth+og+%C5lesund+Nytt%E5rsmaraton+f%E5r+bes%F8k+av+Hadelendingen%3F
Sten Solfjeld som løper i klasse 55-59 år imponerte enda en gang, og nå har han lyst til å prøve seg på 5påNorsk for første gang. Han har løpt 4 helmaraton i Norge hittil i år - og snittiden er i underkant av 3 timer. Kanskje Per J Helseth og Ålesund Nyttårsmaraton får besøk av Hadelendingen?
Resten av bildene finner du: HER