Fra venstre øverst: Stein Østby, Roger Mikalsen og Jon-Geir iversen.
Fra venstre nederst: Alf Bjørnar Dahl, Bassam El-Nawajhah og Sverre Benjaminsen

Det ble ikke helt så enkelt. Det å komme fra vinter Tromsø direkte til vårlige Berlin i mars måned er en brutal overgang. Dette til tross for utallige timer trent i parkeringstunnellen på asfalt der. Å løpe utendørs i lette klær, steikende sol og temperaturer lik en god nord norsk sommer, setter den enkelte på prøve.

Forholdene er lik for alle, og man får konkludere med at disse løperne er på rett vei, og vil gjøre topplasseringer utover sommeren i sine klasser.

Det er slik at de som løper i klasse 40-44 år oftest har de tøffeste løperne å tevle mot. Også i klassen 45-50 år er det nokså likt. Klassene fra 50 og oppover har færre løpere, men tidene er meget sterke.

I klasse  55-59 år kom Alf Bjørnar Dahl inn på tiden 1.23.48 som nr 4 av 1013 i klassen. Første 10 km ble løpt på 39 blank. Gjennomsnitsfarta var 3.58 per km. Vinnertiden var på 1.19.22, som var Alf sitt mål. I Norgesstatistikken tilsvarer tiden til Alf en 6. plass i 2013 blant de som løp under 1.35.

Stein Østby i samme klasse kom inn som nr 37 på tiden 1.33.09.

I klasse 50-54 år ble Tromsø Løpeklubb sin løpende trener, Jon-Geir Iversen, klokket inn på en meget pen 4. plass av 1937 i klassen, med tiden 1.20.20. Første 10 km ble gjort på sterke 37.03. Det ble meget tøft på slutten, ifølge Jon-Geir, og seieren glapp på oppløpet de siste 5-6 km. Vinnertiden her var på pene 1.16.39, mens nr 3 kom inn på 1.20.06.

I storklassen 45-49 år kom Roger Mikalsen inn på 1.23.03 som nr 19 av 2450 i klassen.

I klasse 40-44 år Var Bassam El-Nawajhah inne på 1.27.49 med 93 plass, og Sverre Benjaminsen på 1.31.19 med 164 plass av 1988 i klassen. Vinnertiden i klassen var 1.10.03.

I slike store løp i en av verdens flateste løypetraseer vil man ikke kunne unngå å møte på verdens fremste løpere, uansett klasse. Tatt dette i betrakning var Tromsø Løpeklubb vel representert av seks svært sterke løpere, også på nasjonalt nivå.

Tekst: Bjørnar Leithe Borch