Mange unge hordalendinger får sin mesterskapsdebut under årets UM Innendørs på Sandnes. Og mange av dem er medaljekanditater allerede i første forsøk. Hele 6 av 10 jenter i J15 år på 1500m er fra Hordaland, men her blir det tøft å vippe Johanna Jansson fra Børsa ned av pinnen. Men i en periode der mange prioriterer langsiktig trening mot en strek sommersesong kan formen variere og store overraskelser kan forekomme.

I G 15år er Lars Lunde fra Stord en het gullkandidat, kanskje den største fra Hordaland. Ingrid Helene Nyhus fra Gneist er vårt største håp i J 15 år hvor også klubbveninne Ingrid N.Johansen har kapasitet til medalje. Jonas Gjesdal fra Varegg har vist fin form utover vintersesongen, men G 16 år har mange meget gode utøvere. I j16 har vi ingen deltagere, litt skuffende med tanke på at her kunne vi hatt flere potentielle medaljekandidater. I G17år kan Gneistduoen Ole Martin Røssland og Andreas Iden være med å kjempe om medaljer, men her er det langt opp til de to beste visst fjorårstatistikken legges til grunn. Med litt flaks kan Susanne M.Sandstø fra Laksevåg knipe en medalje i et tynt J17års felt, men også her har vi to klare favoritter i Aurora Dybedokken (Tyrving) og Ida Elise N. Eltervåg (Skjalg).

Desverre er flere av de eldste klassene i tynneste laget og i motsetning til de yngste mangler de også flere av de største profilene. Unntaket her blir klart G 18/19 år som samler et av de største feltene på 1500m. Selv om Magnus P.Lunde (Gneist) har vist stor framgang denne sesongen, får  vår eneste deltager det meget tøft mot hjemmefavoritten Filip Ingerigtsen og en rekke andre sterke navn i denne klassen.J 18/19 år er rake motsetning, med bare 3 deltagere med ingen representanter fra Hordaland. Og J20-22 år har bare en enste kvinne på startlisten mens herrenes heat heller ikke flommer over med sine 6 deltagere. Her kan helt klart Jørgen Austvik fra Fana være med å kjempe om en medalje.

UM Hjemmeside med deltagerlister og tidsskjema 


Mesterskapsdebudant Lars Lunde må finne seg i å ha favorittstempelet under årests 1500m på Sandnes.
Her under Pingvinlekene med Vegard Austevoll (Kalandseid)  og Joakim Sundgot Gustavsen (Dimna) på hjul.


Multitalentet Ingrid Helene Nyhus fra Gneist reiser rett fra treningsleir i Portugal med Gneist Fotball til UM i Sandnes.


Ole Martin Røssland kommer rett fra treningsleir i 14 dager på Lanzarote til UM, spennende og se om den gav et medaljeløft.


Jørgen Austvik fra Fana i spissen for en meget spennede distansetropp fra klubben som er best kjent for tekniske øvelser.



Lader batterier på Grand Canaria, Aleksander Lie, Renate Lie, Tom Skjæråsen, Ingrid N.Johansen og Jonas Gjesdal.
Renate er for ung for UM ennå, men her er flere medaljekanditater godt samlet i varmen.