Toppbildet: Lagene til Gjelleråsen Ski jubler etter målgang, og klasseseier for førstelaget. (Alle foto: Anita Øy)

 

Varingskollstafetten ble arrangert for 33. gang, og er en fin tradisjon i Nittedal. Stafetten består av 12 etapper, med lengde som varierer fra 330 til 2630 m. Start er fra miljøhuset Gnisten i Hakadal, og etappene fordeler seg langs Gamleveien til Rotnes, opp mot Nittedal stasjon og mål er ved Bjertnes videregående skole. Det konkurreres i tre klasser; bedriftslag, aktiv klasse (idrettslag) og tur/trim (skoleklasser, velforeninger og andre som ønsker å være med). 
 

Resultater

IMG_13921 (585x640).jpgVinner av stafetten ble Team Rudstein med tiden 38:45, de deltok i klasse Tur og Trim. Gjelleråsen Ski lag 1 vinner klasse Aktiv (flest menn), og blir også nummer 3 totalt. Hufserypene vinner klasse Aktiv kvinner, og Sparebank 1/Eiendomsmegler 1 vinner bedriftsklassen.
 

Gjelleråsen Ski var strålende fornøyd med klasseseier. - Vi er så utrolig stolte av løperne vi har, og vi har trenere som gjør masse for å skape et godt miljø. Det å drive med noe annet enn bare ski er utrolig viktig. Det å gjøre noe som et lag skaper et viktig samhold, fordi dette er utøvere som er vant til å konkurrere i en individuell idrett, sier styreleder i GIF Ski Hanne Skjønsberg. Hovedtrener for skigruppas eldste utøvere, Frode Nilsen, forteller litt om den positive holdningen som finnes i de unge utøverne. - I Gjelleråsen har vi fått til å skape en lagfølelse, takket være den gode jobben alle trenerne har lagt ned. Vi skal gjøre det så bra som mulig, men vi heier på hverandre likevel. Det skal også nevnes at Gjelleråsen ble lagt merke til under årets Ungdomsbirken, med to klassevinnere: Thea Sørum J15 og Simen Fritzner G13. 

 

IMG_0176_publikum.jpg
I målområdet ved Bjertnes videregående skole samlet det seg mange tilskuere for å heie inn løperne på den siste etappen. Ettermiddagssolen varmet litt forsiktig, og den gode stemningen var smittende på alle rundt, og forbipasserende spurte nysgjerrig om hva som foregikk. 

Linn Beate Sinding-Larsen fra Nittedal Hundekjørerklubb er fornøyd med arrangementet, og sier denne stafetten er viktig for samholdet i bygda. - Alle deltagere er utrolig hyggelige, det er hyggelig å arrangere når det er så god stemning. I år var det 30 lag med, men neste år er målet å få med 40 lag, forteller Sinding-Larsen. 

Bilder fra siste etappe

IMG_0052_GIF1.jpg
Gjelleråsen Ski Lag 1 løper inn til vinner av Aktiv, og tredjeplass totalt.

IMG_0038_teamrudstein.jpgTeam Rudstein vinner stafetten på tiden 38:45.

IMG_0131_hufserypene.jpg 
Hufserypene spurter inn til klasseseier i Aktiv Kvinner på tiden 45:24.

IMG_0044_haugskameratene.jpg
Haugskameratene i full fart mot 2. plass i Tur og Trim klassen. 

IMG_0067_NBR.jpg
Siste etappe for Nittedal Banquett Racers. 

IMG_0069_BST.jpg
Ingen tvil om at her gir man alt. 

IMG_0105_nittedalski01.jpg
Nittedal Ski 01 på siste etappe. 

IMG_0141_coaches.jpg
Lagkameraten heies inn til mål. 

IMG_0125_forside.jpg
Dette bildet er beskrivende for idrettsgleden vi kunne oppleve under Varingskollstafetten 2015.