Bjarte Eikanger løp fra samtlige da han vant 10 km under Kalandseid sitt jubileumsløp mandag. Tiden ble flotte 33.24 i den idylliske og flotte løypen på gamle Osbanelinjen som nå er omgjort til en flott gang og sykkelsti.

Nærmest fulgte Alemayehu Sitotaw fra Varegg og Kjell Raa fra BFG Fana på hhv 35.23 og 35.37.

Britt Helen Simmenes viser også at formen fortsatt er god, selv om hun for lengst har "lagt opp" offisielt. Vinnertiden 37.05 er bare 15 sekunder svakere enn hva hun oppnådde under årets Knarvikmil. Nærmest henne fulgte Vita Heine og Torunn Øvregaard Aarvik.

Tom Johannessen fra Gneist vant herrenes 5 km på 18.17 etter å ha løpt fra Jens L Åstveit på slutten (18.23). Anders Tønnesen Rød sikret 3.plassen.

Damenes 5km ble vunnet av Janicke Larsen fra BTC på 22.18. Siri Eidsnes fra Stord sikret 2.plassen (23.26) mens 3.plassen gikk til Jannike Brenar Johannessen fra Gneist.

På den korteste distansen, 3km, var det ungdommen som dominerte. Stian Øvregaard Aarvik fra Gnesit bekrefter formen er bra da han løp fra Austevoll brødrene (som riktignok hadde Hardangervidda Maraton i beina fra lørdag) og vant på 9.44. Eldstemann Håvard fulgte nærmest mens Vegar tok her 3.plassen.

Ingrid Næss Johansen sikret Gneist dobbel da hun vant jenteklassen på 11.37. Kalandseid duoen Ingvild Fjelltveit og Ingrid Rognaldsen fulgte nærmest.

Kalandseid hjemmeside med resultater

Travelt for funksjonærene som deler ut startnumre.

Freda Runar Fjelltveit (bakerst) sjekker at tidtakersystemet fungerer.

Løperne innformeres av stevneleder Fred Runar Fjelltveit, det er 4 minutter igjen til start.

Starten er gått, eldstemann Austevoll tar teten.

Torunn Øvregaard Aarvik (150) og Britt Helen Simmenes side om side.

Det store feltet ut fra start.

Siri Eidsnes (161) blir nummer 2 på 5km, litt forsiktig ut fra start.

Ikke alle hadde det like travelt i dag.

Bjarte Eikanger er i ferd med å løpe fra ungdommen Stian Øvregaard Aarvik og Håvard Austevoll.

Vegard Austevoll tar det litt med ro i dag, blir nummer 3.

Alemayehu Sitotaw og Kjell Raa holder følge så langt, begge løper 10 km.

Jørgen Pettersen nøyde seg med 3 km i dag.

Dag Haugland (149) holder fortsatt koken, løp på 36.50 i dag.

Torunn Øvregaard Aarvik med 5km vinner Janicke Larsen rett bak.

Stian Øvregaard Aarvik har rykket halveis og fått luke, på vei mot seier på 3 km.

Håvard Austevoll har smilet på lur, blir nummer to i dag på 3 km.

Vegard Austevoll sikrer 3.plassen.

Øyvind Frantsen fra Kalandseid har tatt opp jakten på ungdommen.

Jørgen Pettersen i flott driv.

Ingrid Næss Johansen fra Gneist på vei mot seier i kvinneklassen 3 km.

Ungjenten Sofie B Kaland (136) på vei mot vendig.

Petter Soltveit blir nummer 8 på flotte 13.02.

Trond Leikvoll fra Gneist fullførte 10 km i dag, foran seg har han Linn Therese Dolvik som løp en flott 3 km.

Lasse Styrvoll og Håkon Gjerstad var 2 av mange fotballspillere på Kalandseid som fullførte 3km.

Arne Voll (51) og sønnen Henrik er fornøyde deltagere i dag.

Flott løp av 14 år gamle Ingvild Fjelltveit fra Kalandseid, blir nummer 2 på 3 km.

Mange storkoste seg underveis, her Vilde Haugland og Markus Mugiraneza.

Linda Sivertsen Haaland og Kari Smøtås Brakstad fra #Balljentene"

Jannicke Nesøy fra Kalandseid.

Lotte Soltveit og Hanne Elise Rønhovde.

Arne Aarvik med sønnen Erik.

Jens L Åstveit og Tom Johannessen sammen etter 3,5 km.

Øyvind Bremar Johannessen og Anders Tønnessen Rød, hhv 4. og 3.plass på 5 km.

Andre Seliussen imponerte med 5.plass på 20.34.

Harald Søviknes fra Varegg.

Janicke Larsen vinner av 5 km damer.

Siri Eidsnes ble nummer 2 på 5.km.

Svein Towsen løp 5 km.

Bjarte Eikanger vant 10 km, her etter 7,5 km med klar ledelse.

Alemayehu Sitotaw ble nummer 2. Her i naturskjønne omgivelser.

Kjell Raa følger rett bak Alemayehu, som han også gjorde i Statoilløpet på torsdag.

Britt Elin Simmenes med klar ledelse i kvinneklassen. Her sammen med Bjørn Ove Ølnes og Kåre Hansen.

Ove Borge, en av mange fra BTC i dag.

Frode Johansen fra BFG har 2,5 km igjen til mål.

Sverre Jensen har også fart i beina.

Jim Kaland er på hjemmebane.

Bjarte Eikanger jubler etter seieren på 10 km.

Alemayehu Sitotaw inn til 2.plass.

Gneist sin 15.årsduo Ingrid Næss Johansen og Stian Øvregaard Aarvik vant 3km og fikk gavekort fra MX Sport.

Britt Elin Simmenes inn til solid seier i kvinneklassen.

Eirik Handal og Hans Olav Nybø lapper klokken, greit å sammenligne tidene med arrangørens.

Topp 3 herrer, Alemayehu, Bjarte og Kjell.

Torunn Øvregaard Aarvik ladet opp med 3.plass på 10 km, til helgen blir det tyngre og lengre i Birken