Bildet øverst: I fjor var det Borghild Løvset (midten) som stakk av med seieren på Skeikampen. Med Løvset ute med skade kan det i år bli et oppgjør mellom blant annet fjorårets sølv- og bronsevinnere tsjekkiske Sarka Grabmullerovaq (til venstre) og Ingrid Lorvik (til høyre). (Foto: Jon Gunnar Henriksen)

De to norske mesterne Arne Post og Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng møter russeren Pavel Andreev som er årets europamester og har en rekke VM-gull i bagasjen. Den italienske mesteren Daniel Antonioli kommer også. Det samme gjør tsjekkernes beste, Pavel Jindra.

I klassen for kvinner må en skadet Borghild Løvset stå over og dermed blir det et oppgjør mellom fjorårets nr. 2 og 3. Saraka Grabmullerova og Ingrid Lorvik.

I 850 meters høyde skal eliteutøverne gjøre unna 20 km løping, 30 km sykling og 30 km langrenn. Alt foregår med snø som underlag. Royal Winter Triathlon går for å være verdens tøffeste vintertriatlonkonkurranse og har med sine 150 000 kr i premiepotten de langt høyeste pengepremiene. Royal Winter Triathlon kan regnes som det uoffisielle VM i langdistanse. 

Det meldes om fine forhold på Skeikampen og alle starter finner sted kl 0900 lørdag 11. april. 

Les mer om arrangementet på Skeikampen.no

Facebook

Kondis-reportasje fra fjorårets utgave av Royal Winter Triathlon

loping_gutta_11-2754.jpg
Fra løpsdelen i fjorårets Royal Winter Triathlon. Arne Post (i gult) stiller også i år og er å regne blant forhåndsfevorittene. (Foto: Jon Gunnar Henriksen)