Vetle Bergsvik Thorn på vei til seier i Quarteira lørdag. (Foto: Henriette Mero, trener i Norges Triatlonforbund)

Pressemelding fra Norges Triatlonforbund:

Thorn var med i ledelsen gjennom hele konkurransen. Etter at svømmingen på 1500 meter var unnagjort, kom han inn i skiftesonen topp 10 og ble sittende i en ledergruppe som jobbet hardt og godt sammen for å sikre at resten av feltet aldri skulle komme opp bakfra. Gruppen bak, som inkluderte Gustav Iden og Sebastian Wernersen fra Norge, tok heller aldri nevneverdig innpå. Den teknisk krevende sykkel-løypa på 40 km ble unnagjort på drøyt 56 minutter.

På løpingen var det OL-medaljør Brownlee som tok føringen. Thorn lå godt plassert i en gruppe på fire rett bak. Da Brownlee begynte å slukne et stykke før mål var det løpssterke Simon Westermann som tok over føringen. Thorn ventet tålmodig på hans rygg, og spurtet inn til seier.

Løpingen gjennomførte Thorn på 31.08. Fabian Meeusen, Sveits, kom hardt på slutten og fikk 2.-plass, mens Joao Pereira kapret tredjeplassen.

- Dette er det sterkeste jeg har sett av Vetle på denne distansen. Han løp med selvtillit og så ut til å vite og være bestemt på at dette skulle gå veien. Han har også et veldig godt kick, som gir han en god spurt, sa sportssjefen i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten, etter løpet.

Selv om Iden hadde raskest fart på syklingen, 20 sekunder raskere enn Thorn, var gruppen for langt bak før den 10 km lange løpingen til at han noen gang kunne være med å konkurrere om pallplassene. Han ble til slutt nummer 14. Wernersen kom på 32. plass.

Lotte Miller kom på 36. plass i kvinnenes konkurranse litt tidligere i dag. Dette er hennes første løp etter lengre tids skadeavbrekk.