Vidarløperne Ann Kristin Dyrkollbotten (bildet) og Joachim Skorge var raskeste dame- og herreløper da Lørenskog halvmaraton ble arrangert i dag. Ca 75 løpere startet og 69 fullførte halvmaraton. I tillegg var det 66 løpere med på 5 km.
Det var ca 0 grader, duskregn og delvis sørpete isføre... så tidene er +10 min i forhold til de flestes kapasitet på sommerføre.

Lørenskog Halvmaraton var også 3.løp i Vinterkarusellen på Romerike


RESULTATER LØRENSKOG HALVMARATON

RESULTATER VINTERKARUSELLENS 3.LØP


Vær oppmerksom på at klasseinndelingen for Vinterkarusellen 2005-2006 følger alder i 2006, mens lista for Lørenskog halvmaraton følger alder for 2005.

Samleside for løpskarusellene på Romerike: Referat, bilder, resultater

Vanskelige løpsforhold
Mye snø den siste uka gjorde at det var skikkelig vinterføre i halvmaratontrasèen kvelden før løpet. Løpsdagen ble det mildere, og det begynte å regne et par timer før start. Ikke så mye, men mildværet og duskregnet gjorde at det ble dårligere feste... og dermed helt andre løpstider enn deltagerne vanligvis er vant med.

Bra arrangement
Likevel registrerte vi at løperne var fornøyd, og trasèen fikk mye skryt. Det var bra merket og godt med løypevakter, så vi registerte ingen feilløpinger til tross for mange vegkryssinger. Foran teten (Joachim Skorge) hadde man en klassevinner fra Skarverittet (Øistein Olsen) på terrengsykkel... så den saken var også i de beste føtter.

Neste år blir det med stor sikkerhet KM halvmaraton i samme trasè, og da blir løpet antagelig lagt inn som 1.løp i Vinterkarusellen, dvs første lørdag i november.
Joachim+Skorge
Joachim Skorge
Skorge stakk tidlig
Allerede etter en kilometers løping sa Joachim Skorge takk for følget til Tommy Torgersen og Joakim Aardal, og i mål ble det nesten 3 minutters luke til forfølgerne. Tommy var ca 50 meter foran Joakim i mål... noe som nok var mest imponerende for 22 år gamle Aardal. Tommy har en halvtime bedre maratonpers og minst 5 min bedre pers på halvmaraton.

Ny seier til Dyrkollbotten
I begynnelsen av løpet så vi de tre beste damene i nærheten av hverandre... men etterhvert var det vinneren av forrige vinterkaruselløp (motbakkeløpet) Ann Kristin Dyrkollbotten som var den sterkeste også denne gangen. Men denne gangen hadde hun betydelig bedre konkurrenter å bryne seg på.

Marianne Opsahl har akkurat kommet i gang med skikkelig trening igjen etter en operasjon, og viste at hun har klart å holde formen bra med alternativ trening (selv om hun klaget over manglende kvalitetstrening). Marianne var ca minuttet etter Ann Kristin på førsteplass og like langt foran Christine Teig på tredjeplass.
BILDER FRA LØRENSKOG HALVMARATON: (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Ann+Kristin+Dyrkollbotten+debuterer+i+Vinterkarusellen+i+%E5r%2C+og+for+2+uker+vant+hun+motbakkel%F8pet+fra+Sandbekken..+Det+ga+mersmak%2C+og+til+tross+for+mye+sterkere+motstand+p%E5+halvmaratonl%F8pet+enn+i+bakkel%F8pet+ble+det+ny+seier+til+Vidarjenta.
Ann Kristin Dyrkollbotten debuterer i Vinterkarusellen i år, og for 2 uker vant hun motbakkeløpet fra Sandbekken.. Det ga mersmak, og til tross for mye sterkere motstand på halvmaratonløpet enn i bakkeløpet ble det ny seier til Vidarjenta.
Ullensaker%2FKisa%5C%27s+Marianne+Opsahl+opererte+en+fotskade+i+h%F8st%2C+og+er+s%E5vidt+i+gang+med+skikkelig+trening.++I+stedet+for+kvalitetstrening+har+det+blitt+mye+sykling+og+alternativ+trening...+men+det+gikk+bra+p%E5+L%F8renskog+likevel+der+hun+ble+nest+raskeste+damel%F8per.
Ullensaker/Kisa\'s Marianne Opsahl opererte en fotskade i høst, og er såvidt i gang med skikkelig trening. I stedet for kvalitetstrening har det blitt mye sykling og alternativ trening... men det gikk bra på Lørenskog likevel der hun ble nest raskeste dameløper.
Elisabeth+Kristiansen+debuterte+p%E5+halvmaraton%2C+startet+forsiktig+men+fullf%F8rte+i+flott+stil+som+fjerde+raskeste+damel%F8per+og+til+seier+i+klasse+35-39+%E5r.++Andrerunden+gikk+litt+raskere+enn+den+f%F8rste...%0D%0AEllers+var+hun+spesielt+opptatt+av+at+vi+skulle+f%E5+med+luelogoen+p%E5+bildet%2C+slik+at+hun+kunne+vise+arbeidskollegaene+at+hun+kunne+l%F8pe+s%E5+lange+l%F8p+%21++Mon+tro+hvor+mange+av+kollegaene+som+kunne+l%F8pt+raskere%3F%3F%3F
Elisabeth Kristiansen debuterte på halvmaraton, startet forsiktig men fullførte i flott stil som fjerde raskeste dameløper og til seier i klasse 35-39 år. Andrerunden gikk litt raskere enn den første... Ellers var hun spesielt opptatt av at vi skulle få med luelogoen på bildet, slik at hun kunne vise arbeidskollegaene at hun kunne løpe så lange løp ! Mon tro hvor mange av kollegaene som kunne løpt raskere???
Joakim+Skorge+fra+Vidar+kvittet+seg+raskt+med+konkurrentene%2C+og+hadde+deretter+bare+f%F8lge+med+terrengsyklist+%D8istein+Olsen.++Her+har+han+f%E5tt+premien+for+innsatsen.
Joakim Skorge fra Vidar kvittet seg raskt med konkurrentene, og hadde deretter bare følge med terrengsyklist Øistein Olsen. Her har han fått premien for innsatsen.
Tommy+Torgersen+fra+Ullensaker%2FKisa+IL+har+vunnet+mange+l%F8p+i+Vinterkarusellen+de+siste+%E5rene%2C+men+m%E5tte+n%F8ye+seg+med+2.plass+totalt+denne+gangen.++Aldersklassen+vant+han+med+8+minutter.
Tommy Torgersen fra Ullensaker/Kisa IL har vunnet mange løp i Vinterkarusellen de siste årene, men måtte nøye seg med 2.plass totalt denne gangen. Aldersklassen vant han med 8 minutter.
22+%E5r+gamle+Joakim+Aardal+%28Raumar+Ultras%29+fra+Gjerdrum+perset+nylig+p%E5+helmaraton+med+3.03+i+New+York.++Denne+gangen+holdt+han+nesten+f%F8lge+med+Tommy+Torgersen+p%E5+halvmaraton%2C+Tommy+som+har+omlag+halvtimen+bedre+pers+enn+Joakim+p%E5+helmaraton.++Joakim+har+mer+inne+p%E5+de+fleste+distanser%2C+det+er+helt+sikkert+%21
22 år gamle Joakim Aardal (Raumar Ultras) fra Gjerdrum perset nylig på helmaraton med 3.03 i New York. Denne gangen holdt han nesten følge med Tommy Torgersen på halvmaraton, Tommy som har omlag halvtimen bedre pers enn Joakim på helmaraton. Joakim har mer inne på de fleste distanser, det er helt sikkert !
Ivar+F%F8rde+Berget+fra+Krigsskolen+var+sjettemann+totalt+p%E5+halvmaraton
Ivar Førde Berget fra Krigsskolen var sjettemann totalt på halvmaraton
Henrik+Aasb%F8%2C+redakt%F8r+av+Friidrett%2C+har+blitt+en+ivrig+langl%F8per+de+to+siste+%E5rene.++Bytta+ut+godstolen+og+masse+godsaker+med+mer+l%F8ping.++N%E5+som+han+har+blitt+en+erfaren+maratonl%F8per+snuser+han+p%E5+tanken+om+%E5+bli+med+p%E5+6-timersl%F8p+neste+%E5r....
Henrik Aasbø, redaktør av Friidrett, har blitt en ivrig langløper de to siste årene. Bytta ut godstolen og masse godsaker med mer løping. Nå som han har blitt en erfaren maratonløper snuser han på tanken om å bli med på 6-timersløp neste år....
Alltid+like+blide+Henning+H%F8gheim+satt+i+speakerbua+sist+det+var+halvmaraton+p%E5+Romerike.+I+dag+l%F8p+han+selv+og+vant+klasse+65-59+%E5r.
Alltid like blide Henning Høgheim satt i speakerbua sist det var halvmaraton på Romerike. I dag løp han selv og vant klasse 65-59 år.
Romeriksredakt%F8ren+er+s%E5+heldig+%E5+ha+en+venn+som+tar+bilder+fra+l%F8pene...+og+s%E5+heldig+-+eller+uheldig+-+at+han+nesten+hver+gang+blir+fotografert+selv.%0D%0AJoda%2C+kunne+latt+v%E6re+%E5+legge+det+ut%2C+men+greit+at+dere+kjenner+meg+igjen+i+tilfelle+dere+har+tips+til+Romerikesidene.
Romeriksredaktøren er så heldig å ha en venn som tar bilder fra løpene... og så heldig - eller uheldig - at han nesten hver gang blir fotografert selv. Joda, kunne latt være å legge det ut, men greit at dere kjenner meg igjen i tilfelle dere har tips til Romerikesidene.